Egy természetfilmes állítja, Semjén Zsolt nem lőhetett le vadon élő rénszarvast Svédországban, mert az 150 éve kipusztult. A helikopteres vadelszállításra adott magyarázat is elég nagy kamu szerinte.

[mnky_ads id=”10551″]

- Hirdetés -

A rénszarvas Svédországban 150 éve kipusztult

Török Zoltán természetfilmes rendesen kiborult a Semjén-féle vadászat képein. A Vad Magyarországgal országos népszerűséget szerzett Török szerint Svédországban nincsenek vadon élő rénszarvasok. Mind kipusztult 150 éve, csak jávorszarvas van. Tény, amikor a hvg.hu a svéd vadászati ajánlatokat kínáló oldalakat nézte, sehol sem volt opció a rénszarvas, csak a jávorszarvas vadászata.

[mnky_ads id=”10552″]

Márpedig a fényképen Semjén egy rénszarvassal látható. Török sokat járt arra, helikopterrel is forgatott, ezért arra gondol, Semjén háziasított rénszarvast lőtt,

„ennyi erővel a Hortobágyon is lövöldözhetne szürkemarhákra”.

A koraőszi időpontban egyébként is lehetőség nyílik erre, a nagyobb bikákra kiadják a kilövési engedélyt.

Vajon kik kapták a lelőtt állat húsát?

A tetemeket sem szokták helikopterrel elszállítani, márpedig ez volt olvasható minden kormányzati magyarázatban, hanem a jóval olcsóbb terepjáró járművel. (Jávorszarvasért meg pláne nem szokott helikopter menni.) Márpedig Semjén maga írta, nem ő helikopterezett, hanem a jávorszarvas (amit aztán rénre módosított).

„Mindenesetre remélem a nagy keresztény kormánytag felajánlotta a húst valami helyi svédországi menekült szírek lakta szállás gyermekeinek élelmezésére…”

(Forrás: HVG)

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét