Semjén két vadászat között felavatta az állatok védőszentjének szobrát

Szent Ferencnek állítottak szobrot Csopakon. Az avatáson, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának kertjében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy a szent egykori üzenete máig érvényes: a teremtés egy kert, az ember küldetése pedig az, hogy ezt gondozza – jelentette az MTI.

Hungarikum!

Hogy kinek jutott eszébe pont Semjénnel, a nemzet egyik nagy vadászával avattatni az állatok védőszentjének szobrát, azt nem tudni, de ahogy az említett elvállalta, az sokat elárul róla.  és rólunk is, hiszen feltehetően az jön le rólunk, hogy nincs az a pofátlanságszint, amit be ne nyelnénk. A másik eset, hogy azt feltételezik, hogy úgysem tudja csak az elenyésző kisebbség, hogy Szent Ferenc kit-mit véd. Van még egy harmadik is: akkora kerítésen belül a “leszarom-faktor”, hogy bármit megtehetnek.

Assisi Szent Ferenc az állatok, a kereskedők és a természet védőszentje,

a ferences rend megalapítója; akiről már életében legendák születtek. A 2013-ban pápává választott Jorge Mario Bergoglio bíboros az ő tiszteletére vette fel a Ferenc nevet.

Assisi Szent Ferenc a természetvédelem megalapítója volt a középkorban. Ereje abban állt, hogy harmóniában volt önmagával, a természettel és Istennel. A természetvédelem teremtésvédelem is, a természetben mindenkinek megvan a saját helye.

A rendszerben szereplőket a nekik kijáró méltósággal kell kezelni

– tette hozzá Semjén Zsolt.

Arról is beszélt, hogy a természet rendje utal a természetfelettire, ezért a természetet sem kizsákmányolni, sem elhanyagolni nem szabad. A politikus a Facebbok-oldalán egy videót is megosztott az eseményről. Azt írta, a kereszténydemokraták elkötelezettek a természetvédelem iránt, de ezt mindig a teremtett világgal és az emberi kultúrával összefüggésben szemlélik.

Azt is tudatta, hogy szerinte

Szent Ferenc nem egy hippi volt, hanem a keresztény hagyomány hiteles képviselője. A természetvédelem nem ideológia, hanem a teremtett világra és az emberre irányul. Szoboravatás Csopakon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük