2019.04.25. Névnap: Márk

Semjén-ötlet: Tüntetés-stop Budapest frekventált helyeire! 0 44

tuntetes-stop

Semjén Orbán-helyettes törvényjavaslatot nyújtott be – tudjuk, ezeknek mik a sorsuk – arról, hogy jövő májustól – európai parlamenti választás kampányhajrájától – Budapest fontos helyszínein ne lehessen tüntetni.

A településképvédelmi törvényhez benyújtott friss módosítása a közterülethasználat újraszabályozásával érné el, hivatkozási alapnak használva a nemzeti és vallási ünnepeket, mondván: az új szabályozásra a rendezvények biztonsága, méltósága érdekében van szükség.

“A törvényjavaslat a nemzeti ünnepek, gyásznapok, emléknapok, illetve más (pl. vallási) ünnepek hagyományos állami, illetve önkormányzati helyszíneit az ünnepi esemény, valamint az arra való felkészülés időtartamára – a közterület-használat szempontjából – kiveszi a közterület fogalma alól.”

Ellenvéleménymentes terület

Ezzel biztosítanák, hogy ezek a helyszínek a törvény erejénél fogva mentesek legyenek a közterületekre egyébként irányadó bejelentési eljárás alól, e helyszínek a törvény által „lefoglaltak” lesznek az ünnepségek idejére.

Abból, hogy a kormányzat számára esetleg kellemetlen civil vagy ellenzéki hangoknak, tiltakozásoknak vennék mindezzel elejét, nem is titkolja a törvénymódosító javaslat, hiszen annak indoklása egyértelművé teszi:


“a javaslat célja, hogy törvénnyel kizárja azt a lehetőséget, hogy a nemzeti ünnepeken és hasonlóan fontos ünnepi alkalmakkor versengés alakuljon ki a közélet szereplői, pártok és civil szervezete között az érintett közterületek „lefoglalása” során.”

A nemzeti ünnepekhez és a hasonló ünnepi alkalmakhoz méltatlan folyamatok elkerülése érdekében ezért a javaslat egyes tételesen megjelölt közterületek állami használatát mentesíti a bejelentéshez kötöttségtől, és a törvény erejénél fogva kijelöli e közterületeket a nemzeti és állami ünnepek, más megemlékezések céljára.

Ha érdekli, hogy hol nem szeretné Semjén Zsolt látni “morcos arcokat”, kattintson!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 2 =

Legfrissebb cikkeink

aprilis

Április szülöttei függetlenül attól, hogy a Kos, vagy a Bika jegyében jöttek-e a világra, minden nehézségen könnyen keresztülgázolnak, ráadásul szeretik …

Tizenöt éves csúcsra emelkedett a foglalkoztatottság az Európai Unióban tavaly, és a huszonnyolc tagállam közül tizenhárom már elérte a 2020-ra …

alhir

Akinek nem volt ideje, akit elragadott a munka heve, vagy pihent egy jót, de mégis kíváncsi, hogy mi történt ma, …

lazar

Az ex mindenminiszter múltba révedt és elmesélte, hogy volt főnöke egy éltre ellátta őt jó tanácsokkal. Ez lebegett a szeme …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: Semjén-ötlet: Tüntetés-stop Budapest frekventált helyeire!!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/semjen-otlet-tuntetes-stop-budapest-frekventalt-helyeire/