Semjén pelenkát lát nemzeti lobogónak

Orbanisztán fővadász-hoppmestere, Semjén Zsolt  ahogy arról már tegnap is hírt adtunk, a tőle megszokott erős hittel írta le Facebook-oldalán, hogy „miközben az ország (mármint Románia) lakossága ijesztő mértékben csökken, a magyarlakta megyékben nőtt a születésszám”.

És ettől annyira, de annyira elragadtatta magát,

hogy még azt is odabiggyesztette föléje:

„Van olyan idő, amikor a fregolin száradó pelenka a nemzeti zászló jelentését is hordozza a magyar élni akarás szimbólumaként.”

Hanem aki veszi a fáradságot,

és elmélyed a semjéni örömhír statisztikai adatokkal is alátámasztott részleteiben, az megtudhatja, méghozzá tőle magától (és nem csak az eredeti hírforrástól): a hatalmas erdélyországi siker lényege nem az ám, hogy fergeteges tempóban sokasodik ottan a magyar népesség, hanem mindössze az: néhol kevésbé csökken, mint egész Romániában.
Merthogy

„Hargita és Kovászna megyében … a népességfogyás mértéke figyelemre méltó mértékben, 17,4 százalékkal csökkent”. Továbbá „Bihar, Szatmár, Szilágy megye is csatlakozott…itt 6,5 százalékkal csökkent a népességfogyás”.

Amúgy pedig

„2019. január–májusban 25256 gyermek jött világra Erdélyben, ami 439 fővel, 1,7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi, 2018. január–májusi születésszámnál”.

És épp ennyit a magyarlakta erdélyi területek „teleszüléséről”…

Ami persze korántsem jelenti azt, hogy ne örvendeznénk minden egyes újszülött érkezésének, mert igenis! De azért annyira már mégiscsak álljunk két lábbal a földön: ha netán lassabban is fogy ott a magyar, mint eddig, és mint a többi náció, azért még messze van attól, hogy növekedjék, sokasodjék…

Ami viszont a semjéni látomásban a fehér pelenka nemzeti jelképpé, a trikolór jelentését hordozó zászlóvá magasztosulását illeti, engedtessék meg emlékeztetni a nyájas Olvasót: a fehér lobogó a Genfi egyezmény óta hivatalosan is a fegyverszünet, a megadás, a kapituláció egyezményes nemzetközi jele…

Vannak persze ritka kivételek

A Wikipédia szerint  például a buddhistáknál a gyász színe a fehér, a tálib harcosoknál a tisztaságot, becsületet jelképezi, Mao Ce-tung pedig azt tanította: ez az ellenforradalmi erők színe.

És a sportról se feledkezzünk meg! Az IndyCar autósversenyeken is használnak ám fehér zászlót! A vezető pozícióban lévő versenyzőnek az utolsó kör előtt épp ilyennel intenek be…

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük