Semjén “salátája” eltörölné városligeti változtatási tilalmat

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes éjjel benyújtott egy salátatörvény-tervezetében számos jogszabály módosítását tervezi a kormány a veszélyhelyzetben. Arról már írtunk, hogy az önkormányzat megválasztott vezetőit “gyámság alá vonnák”.

42-es paragrafus

A javaslat úgy módosítaná a Városliget megújításáról és fejlesztéséről szóló 2013. évi CCXLII. törvényt, hogy eltörölné a főváros által nemrég a területre hozott változtatási tilalmat.

A tervezet konkrétan kimondja,

a városligeti ingatlanokon megvalósuló beruházások a jövőben kiemelten közérdekű beruházásnak minősülnek, ezeknél az ingatlanoknál a változtatási tilalom nem alkalmazható.

Koki a budapestieknek

A fővárosi önkormányzat idén februárban hozott döntést arról, hogy változtatási tilalmat rendel el a Városliget területére. A döntés arról szól, hogy a Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) tervezett módosításának elfogadásáig változtatási tilalmat rendelnek el a Városligetre. A VÉSZ módosítása pedig azt a korábban deklarált fővárosi célt takarja, hogy a főváros nem akar a Városligetben olyan beruházást, amelynek a kivitelezése még nem kezdődött el, ezen belül különösen nem akarja az Új Nemzeti Galéria megépítését.

Forrás

Ceglédy Zoltán szerint….

“Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a lényeglátás bajnoka. A járvány idején sem késlekedett, benyújtott legott egy salátatörvényt. Mi fontos most a Karanténdemokrata Néppárt elnökének? Például ezek:

  • A bányászati törvény módosítása a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely és Máriapócs Nemzeti Kegyhely érdekében
  • Betiltani a transzneműek nemváltását
  • Módosítani a közös fenntartású színházak felügyelőbizottsági szabályain
  • Ingyen épületet adni Schmidt Máriáéknak
  • Mégis megépíteni mindent a Városligetben

De jó, hogy van ez a Semjén, nem is tudom, mit csinálnánk nélküle.”

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük