Semjén sérelmezi az unió magyar vadászok számára életidegen döntését – Újabb nemzeti nem hagyjuk?

Semjén Zsolt, a nemzeti nagy va-va-vadász a Zala megyei Pölöskén tartott országos vadásznapon Európa egyik legjobbjának (mi másnak?) nevezte a magyar vadászati törvényt, de ezzel a lendülettel uniózott is egyet.

Vadászcucc volt rajta, a puskáját otthon hagyta

Az MTI beszámolója szerint kifejtette, hogy az Európai Bizottság a terrorizmus elleni küzdelemre hivatkozva szigorította a fegyvertartás szabályait, de ebben sikerült olyan megoldást találni, amivel elkerülhető a magyar vadászok és fegyvergyűjtők “zaklatása”. Brüsszel ötévenként automatikusan lejárttá tenné a fegyvertartási engedélyeket, de a magyar megoldás ezt kicselezi: a rendőrség ötévenként a saját adatbázisa alapján elvégezi a felülbirálatot.

„Abban azonban még nincs előrelépés, hogy az EB betiltaná az ólomtartalmú lövedékek használatát, ami a magyar vadászok számára életidegen döntés lenne. Rengeteg olyan vadászfegyver van, amely nem használható acélsöréttel, illetve nem vizsgálták még azt sem, hogy milyen hatással van a természetre az acéllövedékek használata,”

– közölte Semjén Zsolt.

semjen
Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Nemcsak panaszkodott Semjén Zsolt, hanem prezentálta a Nagy Ötletet is

Jelszó: aki magyar jegyet vált, méghozzá családostól a Vadászkiállításra, így segítve, hogy ne legyen akkora a blama!

Az 55 milliárdból rendezett és egymillió látogatót váró 2021-es magyarországi vadászati világkiállításról elmondta, hogy

ha a koronavírus-járvány miatt elmaradnának a külföldi látogatók, akkor is rentábilis lehet a rendezvény, hiszen 670 ezer horgász és vadász van Magyarországon, családtagjaikkal együtt ez legalább másfél millió embert jelent.

Kovács egyenesen a karanténból?

Az eseményen felszólalt a Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos is.

kovacs
Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Kovács Zoltán nagy hírrel érkezett: bejelentette, hogy megalakították a Magyar Vizslák Világszövetségét, amely a világban is népszerű rövid- és drótszőrű fajtákat egyértelműen Magyarországhoz köti.

Forrás

Emlékeztetőül….

A magyar vadászokkal másnak is voltak jobbnál jobb ötleteik:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük