Semjén-vélemény Önről is, ha ellenzéki: “mi az erőszakot akarjuk megszüntetni ők pedig – ennek ürügyén – a családot”

A KDNP politikai nyilatkozatot terjesztett hétfőn az Országgyűlés elé az isztambuli egyezmény ratifikációjának és kötelező hatályának elutasításáról. A kisebbik kormánypárt szerint az egyezmény egyes pontjai ellentétesek a kormány migrációs politikájával.

“…a kormány migrációs politikája…”

Szél Bernadett független képviselő közben a Facebookon írt arról, hogy a politikai nyilatkozat nem is szerepelt az igazságügyi bizottság napirendjén, ehhez képest rendkívül gyorsan, soron kívül engedték át a szöveget:

még ma le fog menni a parlamenti vitája is, holnap pedig már szavazás is lesz.

A családon belüli (és elsősorban a nők elleni) erőszak minden formájának felszámolása a célja az Európa Tanács úgynevezett Isztambuli Egyezményének, amit Magyarország is aláírt 2014-ben, de ratifikálni azóta sem hajlandó. Az aláírás idején még a leginkább az akkori Jobbik (élén akkor Dúró Dórával) tiltakozott, de az elmúlt években a Fidesznek is egyre több gondja lett vele.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője

javaslatukat indokolva most az MTI-nek kiemelte:

az egyezményben lévő ideológiai megközelítés a magyar jogrenddel és saját meggyőződésükkel is ellentétes.

Szerinte a dokumentum elő akarja írni a társadalmi nemek definícióját, és ezzel együtt

“a romboló genderszemlélet”

bevezetését, valamint a rá akarja erőltetni az országokra menedékjog nemi alapon történő biztosítását.

Mivel a magyar emberek már számos alkalommal kifejezték ezzel kapcsolatos véleményüket, ezért nem tudnak támogatni olyan egyezményt, amely felgyorsítja vagy könnyebbé teszi a bevándorlást Európába

Nacsa kitért arra is, hogy a parlament és a kormány által eddig meghozott döntések és jogszabályok széles körű védelmet biztosítanak az érintetteknek, ideértve a szigorú fellépést a nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak ellen.

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője

arról beszélt, hogy Magyarország kormánya kiemelten fontos feladatának tartja a nőkkel szemben erőszak minden formája elleni hatékony fellépést, elutasítja a nők elleni és a kapcsolati erőszak valamennyi formáját.

Álláspontjuk szerint a ratifikáció melletti kampányolás félrevezetés, és beszélt arról is, hogy a magyar kormány a zéró tolerancia jegyében következetes jogalkotással törekszik arra, hogy Magyarországon minél kevesebb nőnek kelljen bántalmazást elszenvednie.

az isztambuli egyezmény ratifikációjának pótcselekvése, a politikai hangulatkeltés helyett a valódi kormányzati cselekvés iránt elkötelezettek, és hatékony intézkedésekkel kívánnak fellépni a nők elleni és kapcsolati erőszakkal szemben, támogatni a bántalmazottakat, tenni a megelőzésért.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke,

miniszterelnök-helyettes az Isztambuli Egyezmény gender ideológiájáról azt nyilatkozta:

„amiben egyetértünk a balliberálisokkal, az az, hogy mindketten meg akarjuk akadályozni a családon belüli erőszakot. A különbség az, hogy mi az erőszakot akarjuk megszüntetni ők pedig – ennek ürügyén – a családot.

Forrás

figyu

Egy hozzászólás itt: “Semjén-vélemény Önről is, ha ellenzéki: “mi az erőszakot akarjuk megszüntetni ők pedig – ennek ürügyén – a családot”

 • Avatar
  2020.05.04 - 19:06
  Közvetlen hivatkozás

  “mi az erőszakot akarjuk megszüntetni ők pedig – ennek ürügyén – a családot”

  Teljesen igaza van. Ha akármilyen perverzió képviselőiből akárhány összeáll, és az “család”, akkor bármi “család”. Ha pedig bármi “család”, akkor nincs olyan, hogy “család”, akkor ennek a szónak nincs értelme. Ha bármi “család” vagy “házasság”, akkor nem szükséges a gyermek nemzése, foganása, sem a felelős szexuális viselkedés. (Hiszen nincs olyan, ami ne férne bele abba, hogy “bármi”.) És ez is a cél. Megszüntetni minden felelősséget a szexuális viselkedéssel kapcsolatban. Ez az a szellemi árucikk, melyet a baloldali politikusok és újságírók árusítanak a saját híveiknek, ideológiai drogkereskedőként.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük