Miután az egyik kormánypárti nagy vadász hírében álló politikus Bécsben lőtt bakot, hétvégére a Magyar Nemzet jóvoltából kiderült, hogy a miniszterelnök-helyettesnek Svédországban rendeznek luxusvadászatokat.


[mnky_ads id=”10551″]

A terepjáróval űzött és a helikopterről való „vadászás” nem újkeletű dolog: a volt szovjet pártfunkcionáriusok UAZ-zal és Lada Nivával, míg a kolumbiai drogbárók amerikai Jeepekkel hajtották a vadat. Magyarországon is ismertek voltak az úri vadászatok, míg a hetvenes-nyolcvanas években a volt honvédelmi miniszternek, Czinege Lajosnak rendeztek hírhedt elejtéseket.

Semjén Zsolt régóta csak nagy vadász hírében álló  „köztiszteletre méltó személy”,

aki rendszeresen fel is hívta magára a figyelmet a különféle vadászati eseményeken. A magyar vadászatot hungarikumnak tartó Semjénnek azonban már kicsinek bizonyult a Kárpát-medence vagy sokkal inkább azért vállalkozott ezekre a skandináv kalandokra, mert így jó messze és rangrejtve hódolhatott a szenvedélyének.

[mnky_ads id=”10552″]

De, ahogy egykor Lázár János külföldi kiruccanásait sem lehetett teljesen titokban tartani, így most fény derült a helikopteres svédországi rénszarvas-vadászatokra is.

A Magyar Nemzet által megszerzett dokumentumok és fényképek tanúsága szerint a legnagyobb szabású vadászatot tavaly szeptember végén tartották, amely alkalmával egy méregdrága helikoptert is kibéreltek Semjénék számára. A forgószárnyas segítségével sikerült utolérni például egy rénszarvast, amit aztán a miniszterelnök-helyettes el is ejtett. A kilőtt állatot szintén a helikopter szállította el, méghozzá a nyakánál fogva fellógatva egy kötélre.

Persze Semjén Zsolt még azzal sem volt igazán tisztában, hogy mire lőtt, hiszen mai facebook bejegyzésében így írt:

„Nem én helikopterezem, hanem a jávorszarvas.”

Ezt később egy kommentelő beírására javította ki rénszarvasra.

Természetesen a fő kérdés nem az, hogy Semjén hol, mikor és kivel vadászott, hanem leginkább az, hogy miből tellett ezekre a méregdrága vadászatokra, amelyek esetenként 4-5 millió forintba is kerülhettek. Pestiesen szólva: ez már nem semmi!

Semjén Zsoltnak rokonai vannak Svédországban

A Hír TV riportere meg is szólaltatta a KDNP képviselőjét, az EMMI államtitkárát Rétvári Bencét, aki azzal próbálta meg elütni az ügyet, hogy „Semjén Zsoltnak rokonai vannak Svédországban, őket látogatja meg, és hogy egy magán családi rendezvényen milyen program van, ez a családnak a magánügye.”

– Negyvenfős szállodát béreltek ki neki, azt nem hinném, hogy egy családi látogatás lett volna.

– Nem biztos, hogy el kell hinni, amit a Magyar Nemzet leír, hiszen sok esetben Simicska Lajos politikai eszközként használja a saját lapját, és természetesen álhírekkel teszi olykor-olykor tele – fogalmazott Rétvári Bence.

Szerencsére az államtitkár durva támadását egy másik kolléga még ott, a helyszínen visszautasította és kikérte magának, hogy álhírgyártó médiumnak állítsa be a Magyar Nemzetet.

Nemrég egy vadászati kiállításon nyilatkozott Semjén a vadászat szépségeiről és arról, hogyan jelenik meg „a vadászat a művészetben és a művészet a vadászatban”.

Valóban Carl Maria von Weber híres háromfelvonásos operája „A bűvös vadász” (1821), amelynek szövegkönyvét Johann Friedrich Kind írta Johann August Apel és Franz Laun Das Gespensterbuch (Kísértetkönyv) című könyvének az operával azonos című története alapján.

A bűvös vadász meséjét tartalmazó novellát August Apel írta, aki nagy műveltségű lipcsei ügyvéd és városi tanácsnok volt.

Apel novellájának rövid tartalma: Wilhelm írnok korábban vadász volt. Vissza szeretett volna térni régi mesterségéhez, hogy a fővadász lányának kezét elnyerhesse. Ezt a lány, Kätchen is jó szívvel fogadta, de Wilhelmet azonban elkerülte a vadászszerencse. Egy falábú zsoldos rábeszélte, hogy öntsön ki 63 golyót éjfélkor a keresztútnál. Wilhelm szót fogadott és a bűvös golyókkal indult a próbalövésen. Golyója halálra sebezte Kätchent. A lány szüleit megölte a bánat, a szerencsétlen vadász pedig a tébolydában fejezte be életét.

Kind teljesen szabadon kezelte Apel szövegét. Az ő átköltésében a zsoldos szerepét Kaspar vette át, és megjelent maga a sátán is. A lány anyja helyett a komoly Agata vidám ellenpólusát alkotja meg a bájos Annuska személyében. A keresztútból Farkas-szakadék, a 63 golyóból pedig 7 lett…

Forrás: Magyar Nemzet/Wikipédia

Újabb kormánytag helikopteres kalandja – Semjén, a vadak réme

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét