Semjén Zsolt ismét magára rántotta a lappokat – ilyen, amikor a bunkó elszabadul

A magyaroknak nem volt elég az orvvadászat, most még ki is nevetik a lappokat – írja cikkében a svéd Aftonbladet. Ez  az a lap, amelyik folyamatosan foglalkozik Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes svédországi vadászkalandjával. 

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor csak nevet

A magyar parlamentben az őszi időszak első napján az ellenzék – kielégítő válasz híján – ismét számon kérte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesen a lappföldi, feltételezhetően tiltott orvvadászatot. Mint közismert, ott a magyar fővadász szenvedélyének többek között egy számi tulajdonban lévő rénszarvas is áldozatul esett. A felszólaló képviselő azt is szemére vetette a magyar kormány második emberének, hogy luxus vadászutakat fogad el vállalkozóktól. Ezután az Aftonbladet ismerteti az érintett válaszát is, amivel mélyen belemászott a lappok önérzetébe. Az akár diplomáciai bonyodalmat is okozó válaszon  a kormánypárti többség – élén a Magyarország miniszterelnökével – jót nevettetett:

“Nem volt luxusvadászat, hanem 5 nap holt részeg lappokkal”

Svédország még nem zárta le az ügyet

Svédországban az esetet lopásnak minősítették. A  nyomozást irányító ügyész jelenleg szabadságon van, ezért nem tudott a lap pontos információkat szerezni az ügy pontos állásáról. Tisztázásra vár még azoknak a személyeknek a névsora is, akik kalauzolták a magyar politikust a vadászaton, amikor a hírekben szereplő Niklas Jonsson tulajdonában lévő háziállatot elejtette.

“Kijelentései gúnyosak”

A Svédországi Lappok Országos Egyesülete szerint a magyar miniszter neveletlen és gúnyt űz a lappokból, alighanem csak azért, hogy valahogy legitimálja a botrányosra sikeredett vadászkalandját.

“A rénszarvasvadászat nem engedélyezett Svédországban, a szobán forgó eseményt is bejelentettük a rendőrségen és a nyomozás még mindig folyik”

– mondta Jenny Wik Karlsson, az egyesület jogi képviselője. Niila Inga, a szövetség elnöke szerint pedig: az, hogy egy magas rangú politikus ilyen módon fejezi ki magát, nem tekinthető semmi másnak, mint teljesen amatőr, sőt egyenesen elfogadhatatlan viselkedésnek

Kapcsolódó

Semjén, amint éppen sokadszorra vesztette el politikus jellegét….

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük