Semjénék teljes testtel mentek neki Karácsony Gergely munkatársának 3 évvel ezelőtti posztja miatt

Amikor Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszterként azzal érvelt, hogy „a tízparancsolat megvéd a halálos betegségek 70-80 százalékától”, akkor Semjén Zsolt nem szólt főnök-kollégájának, hogy határolódjon el miniszterétől, aki ostobaságokat beszél. Vagy nem tartotta annak?

“Imádkozzatok és dolgozzatok!”

Kásler prof szerint a földi élet két alapvető feladata: az ima és a keccsölés. Aki ezt teszi, biztosan nem vét a regnáló ellen.

Felvetődik a kérdés: a 8 óra ima, és a 8 óra meló után a fennmaradó 8 órában mitévő legyen a polgár, aki Orbánnak tetsző életet akar élni?

A Semjén-Vejkey páros vasárnap párjuk nevében közleményt adott ki az alábbi szöveggel:

„A Kereszténydemokrata Néppárt felszólítja Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy a gyermekek megkeresztelését betiltani akaró „szakértőjét” azonnal távolítsa el hivatalából! Ez az antikrisztiánus patológikus gyűlölet Rákosi legsötétebb korszakát idézi.”

A kirohanás oka….

„Betiltaná a keresztelést Karácsony Gergely egyik szakértője” címmel a Vasárnap.hu-n jelent meg egy írás, ami szerint Békés Gáspár, „a magát ateista aktivistaként is aposztrofáló szakember rendszeresen tesz közzé kereszténygyalázó posztokat a közösségi médiában, két évvel ezelőtt megjelent írásában pedig arról értekezett, hogy a Don-kanyarban elesett magyar katonák nem voltak hősök.” Semjén nem ezen bukott ki, hanem amire egy állítólagos olvasója a lapnak felhívta a figyelmet. Mint írják „ez a „derék” Gáspár korábban amellett érvelt, hogy az államnak be kellene tiltania a gyermekek keresztelését.

Jogi szempontból egyértelműen illegitim a keresztelés, na de hogyan lehetne felszámolni a gyakorlatban?

– írta a Magyar Ateista Társaság Ateista forradalom nevű blogján még 2018-ban. A cikkben kifejtette, a keresztelés tiltásával az ország egyértelművé tenné, hogy mások jogainak megsértése kortól függetlenül elfogadhatatlan.”

Polgárpukkasztás, vagy értelmezési vitaindító

Magam részéről azt gondolom, hogy teljesen mindegy, hogy pár hónapos korában egy öntudatlan kisgyerek átesik-a keresztelés rituáléján, vagy sem, ahogy felnőve megismeri a világot, szabadon dönthet arról, hogy milyen szellemiség mentén éli az életét. Hogy másnak mi erről a véleménye azt tiszteletben tartom, ennek mentén joga van Semjén Zsoltnak és Békés Gáspárnak  is a maga módján  gondolkodni a világról. Ez egyiküket sem helyezi sem fölé, sem alá a másiknak.

Hiszen Magyarországon demokrácia van, vagy neeeem?

tüntetés

2 thoughts on “Semjénék teljes testtel mentek neki Karácsony Gergely munkatársának 3 évvel ezelőtti posztja miatt

  • A Don-kanyarban elesett magyarokat én sem tartom hősöknek, még a munkaszolgálatosokat sem… Akkor a vasárnap.hu szerint mi legyen velem..?
    Miért ne elmélkedhetne bárki a keresztelés gyermekjogokat sértő voltáról..? Semjén meg Vejkey meg a most megszólaló egyházak, hitközségek és a vasárnap.hu vezetői, munkatársai mikor tiltakoztak a templomok sokaságában rendszeresen elhangzó ateista-, liberális-, buzi- stb. gyalázás ellen..? Pedig azok akár valóban fölfoghatók uszításnak is, nem pedig gondolatfutamnak…

  • Érdekes a Rákosi korszakot emliti, pedig lassan beelőzi a fidesz ,élén zsiros OV val azt a korszakot, Magyarország lassan de biztosan a csőd szélén áll ,a legsötétebb korszakban vagyunk és csak minden nappal rosszabb lesz,, elég volt az egyházból és a hazug mocskos fidesz politikusokból

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük