Connect with us

Bulvár

Semmi gond, marad a tavasz

Megosztás

Hétvégéig szinte egészen biztosan marad a tavasz. Az azt kövrtő napokban kicsit ugyan megbicsaklik az időjárás, de ami jön az semmiképen nem nevezhető a tél visszatértének.

Derűre, derű

Szerda délután folytatódik az általában derült, szikrázóan napos, száraz időjárás gyenge légmozgással. A hőmérséklet kora délutánra kevéssel 10 fok fölé emelkedik. Késő délután, este nyugaton kissé megnövekedhet a felhőzet. Említést érdemlő eső nem valószínű. Éjszaka nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, reggelig csak a keleti országrész marad felhőzetmentesen, így ott várható a hidegebb hajnal. Említést érdemlő csapadék nem valószínű, a nyugati határvidéken lehet elvétve szemerkélés.

Csütörtökön, a hajnali időszakban a derültebb keleti tájakon foltokban előfordulhat gyenge fagy, míg a vastagabb felhőzet alatt méréskeltebben hűl le a levegő. Napközben a Tiszántúl térsége felett még gyengén felhős, változóan napos, az ország nagyobb, Tiszától nyugatra eső területén viszont zömében erősen felhős vagy borult idő lesz jellemzőbb. A felhőzetből elvétve előfordul szemerkélés, gyenge eső, de tartós, jelentős mennyiségű csapadék érkezése nem valószínű. Gyenge marad a légmozgás. A maximum hőmérséklet 4-5 fokkal várható magasabbra a február közepén megszokottól.

tavasz

Ilyen lesz a hétvége

Pénteken eleinte változóan felhős égbolt ígérkezik, majd napközben, északnyugat felől várhatóan csökken a felhőzet. Délután már országszerte ismét naposabbra fordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a DDK-i légmozgás.

Szombaton – már növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – változékonyabbra fordulhat. Előreláthatólag délelőtt még mérsékelt felhősödések melletti napsütés lesz jellemzőbb, majd délután, nyugat felől erősebb felhősödés és szórványos esők terjeszkedhetnek. Estére hidegfront érkezése körvonalazódik feltámadó ÉNY-i széllel.

Vasárnapra élénk, erős ÉNY-i szél, változóan felhős-napos égkép valószínű szórványos, futó záporokkal.

Jövőhét

Hétfőre előreláthatólag legyengül a légmozgás. Általában felhős, keleten szakadozottabban felhős időben elvétve fordulhat elő, jelentéktelen mennyiségű eső. Csökken a hőmérséklet.

Keddre is változó felhőzet, időszakos kevés napsütés mellett elvétve előforduló gyenge csapadék ígérkezik. Pár fokot tovább csökkenhet a hőmérséklet, de azért marad a tavasz.

(Eumet)

Ezeket olvasta már?

Szerző