Orbán elintézte: a szivárványos One Love feliratú karszalag az asszociáció Magyarországról - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán elintézte: a szivárványos One Love feliratú karszalag az asszociáció Magyarországról

Orbán Viktor és csapata -amibe beletartozik mindenki, aki miatt 11. éve teheti, amit akar- elintézte, hogy ha említésre kerül Európa-szerte Magyarország, akkor aki eddig a pálesz-gulyás kombóval azonosított be minket, -ami persze nem volt felemelő, de legalább békés volt és turistacsalogató- annak manapság szivárványos kitűző, karszalag, satyek jut eszébe, hogy ellenérzését kifejezze.

Hirdetés

Lehet hőzöngeni, a dolgon nem változtat

A holland válogatott bejelentette, hogy a csapatkapitányuk, Georginio Wijnaldum különleges karszalaggal vezeti majd ki a csapatát a Puskás Arénába az Eb-nyolcaddöntőjében.

A szivárványos One Love felirattal azt akarják üzenni, hogy elítélik a kirekesztés és a diszkrimináció bármilyen formáját, és kiállnak azok mellett, akiket a világ bármely pontján diszkriminálnak.

A holland válogatott már korábban elindította a One Love kampányát, aminek a lényege, hogy a különbségek nem számítanak.

A karszalagot kifejezetten Budapesten mutatják majd be.

Az UEFA nem engedélyezte azt, hogy Münchenben szivárványszínű kivilágítást kapjon a stadion a német-magyar meccs idején

A német város vezetése így akart tiltakozni a magyar kormány új, homofób törvénye ellen.

(Az UEFA letiltó döntése után több német klub bejelentette, hogy náluk szivárványszínűek lesznek a stadionok szerdán este, a kereszténydemokrata bajor miniszterelnök is sajnálja, hogy nem lehetett kivilágítani a müncheni stadiont.) München polgármestere bejelentette, hogy

szivárványszínekkel díszíti majd a városházát és az olimpiai tornyot és felszólította a szerda esti játékra érkező szurkolókat, hogy hozzanak szivárványos zászlókat is.

Köln kedden megerősítette, hogy ők is kivilágítják szivárványszínűre a stadiont, „több városi csoport kezdeményezésére”. A berlini Olimpiai Stadion is csatlakozik a szivárványszínekhez a meccs idejére. Sőt, a Berliner Zeitung szerint felmerült a Brandenburgi Kapu kivilágítása is ezekkel a színekkel. A berlini polgármester-helyettes, Ramona Pop szerint

képmutató az UEFA, amely szereti, ha dicsérik a rasszizmus- és homofóbia-ellenes akcióiért, de egy stadion kivilágításába már nem megy bele.

A szerdai német-magyar meccsre a müncheni LMBTQ-szervezetek óriási akcióval készülnek, 11.000 db szivárványzászlót fognak kiosztani a stadionban és környékén – közölte a Budapest Pride a Facebookon.

Karszalagba eddig nem kötött bele az UEFA

A németek kapusa, Manuel Neuer a Portugália elleni Eb-meccsen szivárványos kapitányi szalagot viselt, az UEFA megvizsgálta, és úgy döntött, hogy

ez nem politika, hanem jó ügyet szolgál, a sokszínűség szimbólumának nyilvánították a karszalagot.

Nem lesz egyszerű feladat a Fidesz-kommunikátoroknak kitalálni, hogy ez miért lesz Orbán győzelme, de, hogy megpróbálják, az tuti!

Kuriózum a végére….

11 új elemmel bővült a Magyar Értéktár – jelentette be a Hungarikum Bizottság keddi ülése utáni sajtótájékoztatón Budapesten az agrárminiszter. Nagy István szerint Máriapócs a leglátogatottabb kegyhelye az országnak, évente több mit félmillióan keresik föl, II. János Pál pápa is meglátogatta. A település templomát 2005-ben Erdő Péter budapest-esztergomi érsek nemzeti szentéllyé nyilvánította – tette hozzá. A tárcavezető szerint az erdélyi Tordán 1568-ban tartott országgyűlés olyan törvényt hozott, amely az akkori Európában példátlan mértékben biztosította a vallásszabadság jogát, és évszázadokra biztosította a békés felekezeti együttélést.

A karikás ostor – mint fogalmazott – a magyar népművészet kiemelkedő értékeként, a pásztorművészet jeles hagyatékaként került a Hungarikumok Gyűjteményébe. Kidolgozására a készítőik különös gondot fordítottak, ezért vitathatatlanul helye van a nemzeti értékek között – indokolta a döntést.

Kiemelkedő nemzeti értékké lett továbbá a magyar citera és citerajáték, a Kárpát-medence hagyományos fejfái, a székelykapuk, a Rákóczi-túrós, a tokaji írótábor, a teqball, a szentkirályi ásványvíz, valamint a Zema porcelánékszer.

Forrás

(fotó: 444.hu)

 

magyar

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.