Semmi pánik, az OMV marad! - Az OMV pénteken este közölte, hogy gond támadt a schwechati olajfinomítóban, elkezdődtek a találgatások - Városi Kurír

Sorting by

×

Semmi pánik, az OMV marad! – Az OMV pénteken este közölte, hogy gond támadt a schwechati olajfinomítóban, elkezdődtek a találgatások

Miután az OMV pénteken este közölte, hogy gond támadt a schwechati olajfinomítóban, elkezdődtek a találgatások, hogy a magyarországi és szlovákiai OMV kutakat ellátó finomítóban történtek miatt akár ideiglenesen be is kell zárni hazai töltőállomásokat.

Hirdetés

OMV contra(?)  MOL

A találgatások arról szóltak, hogy akár a hazai OMV kutak ideiglenes bezárására is szükség lehet. Később a Blikknek a Mol is megszólalt, azt közölték, hogy bár az OMV ügyében nyilatkozni nem tudnak, de, ahogy eddig is, mindent megtesznek a hazai ellátásbiztonságért. Később a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közleményt adott ki, aszerint vészhelyzetben is vannak tartalékai az országnak, nincs probléma akkor sem, ha gond lesz az OMV-nél.

A Blikk kérdéseire az OMV szombaton este végül a következő választ küldte:

2022. június 3-án a schwechati finomító nyersolaj-desztillációs egységében komoly kár keletkezett a karbantartási folyamat lezárásának részeként elvégzett, jogszabályban előírt víznyomáspróba során.

Az esemény következtében hosszabb javítási munkálatokra számítunk, melynek pontos időtartamát jelenleg nem lehet megbecsülni. Az OMV munkatársai folyamatosan elemzik az üzemben bekövetkezett károkat és az ebből eredő lehetséges korlátozásokat a termelésben, illetve a termékellátásban.

A finomító egyes területei továbbra is üzemelhetnek, és kollégáink intenzíven vizsgálják a károkat kompenzáló további rövid távú műszaki megoldások lehetőségét. Az OMV saját termékkészletei és az Osztrák Köztársaság üzemanyagtartalékainak felszabadítása lehetővé teszi a vállalat számára, hogy alternatívákat találjon az ellátás biztosítására. Jelenleg is dolgozunk az OMV finomítói közötti és a saját tárolóhálózaton belüli új ellátási lehetőségeken. Ezzel párhuzamosan a partnereinkkel együtt további megoldásokat keresünk a helyzet enyhítésére. Mindezek az intézkedések a kész- és félkész termékeket érintik, és az ellátás biztonságának fenntartását szolgálják.

Az OMV nem tervezi a töltőállomások bezárását sem Magyarországon, sem más országokban, és mindent megtesz az ellátás fenntartása érdekében.

Fejeződik be a Blikknek küldött válasz.

Azért ez megnyugtató.

Előzmény

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.