Utálja Európát, rühelli az értelmes vitákat, ki nem állhatja, amikor megpaskolják a pofikáját, és azt mondják neki, diktátor, nem bírja elviselni, ha más is zabál a töpörtyűjéből. A 21. hét összefoglalója Rab László nézőpontjából.

A szuvenír minielnök

Most egy hétig mégis úgy kellett csinálnia, hogy imádja a nyugdíjasokat, szenvedélyesen szereti a parasztokat, és kicsordulnak a könnyei, ha meglát egy kilencgyermekes, kilakoltatás előtt álló családanyát (segíteni, mondjuk, az már nem megy neki, arra ott van Szalai Kriszta, a színésznő).

- Hirdetés -

A szuvenír minielnök, aki, meglehet, a hozzá közelálló divatdiktátorok tanácsára az egyik csülkére csíkos, a másikra meg pöttyes zoknit húzva ment népnemzeti paraszti övezetekbe kampányolni, azzal riogatta a gazdákat (vö. a földárverések előtt sunyi információkat használó, a dohánybolti koncessziókat is bíró vidéki kisnemesség), hogy ha nem rá szavaznak, idejön Brüsszel, és a pénzt, amit fideszes téeszbárók szoktak normális körülmények között ellopni, odaadja (már a Brüsszel) a migráncsoknak.

Nagyon megijedtek ettől a bulibárók,

és megpödörték vidéki bajszukat. – Minsztelnökram – mondták lihegve és nyelvüket laffogtatva –, ugye szíveskedel megakadályozni, hogy a gyurcsánysoros nemá. Ez meg mondja, hogy naná. Amivel el is dőlt az EP-választás, a többit a ‘számítógépes innovátorcsávók könnyedén megoldják, ők úgyis föld- és EU-pályázatokon szocializ…. Úristen, majdnem kimondta. Mondjuk úgy, hogy nevelkedtek.

Hanem aztán a hét második felében az derült ki, hogy pestiesen szólva szar van a palacsintában. Strache alkancellár úr lebucskázása nem tett jót az Űberfaszacsávó antinéppárti settenkedésének, és akkor pénteken este mi történik! Az exit poll szerint a veres Timmermans győzni látszik Hollandiában, miközben a minielnök korábban azt jósolta, nem vehetők komolyan ezek a szocdem pártok, mert akkor még az volt, hogy majd összeáll a Salvinivel meg a hozzá csapódó benácult népséggel. De aztán a Strache Videoshow után kicsit visszahőkölt, és újra elkezdett hízelkedni a néppárti hollónak: mégiscsak szép a hangod, Manfréd, csak még most megvárnám, hogy győzöl-e. És akkor én, lehet, hogy megint mégis melléd állok, mit szólsz hozzá, szép tollú német madaram?

Mutogatja a kerítéspártolókat

A szegvári polgármester, Gémes Laci kirándulni vitte a nyugdíjasokat az Európát a néger migránsmilliók beözönlésétől megvédő Nagy Magyar Határkerítéshez (NMH). Utána kitette az oldalára a nénik arcát, hogy a liberálbolsevik nemzetrontó szél- és kommentolók kedvükre gyalázkodhassanak. Jó ötlet kitenni a hétköznapjaikon a kiskertben gyomláló falusi népet ilyen gyűlöletlöketnek. Hát ha még hozzávesszük, hogy egynémely látogató azt firtatta, miért nincs a határ aláaknázva, miért nem lőnek például gépágyúval minden határon átrepülő jómadárra, a verebeket is beleértve. Hermetikusan el kell zárni az országot, van rá igény, a dél felől érkező viharfelhőknek meg kell tiltani, hogy fölénk érkezzenek, a szél által kavart virágporfelhők fölé pollencsapdákat kellene szerelni, ne legyen itt nálunk semmi se, csak a nagy marha magyar nyugalom és béke, amelyet Gémes Laci garantál. Fábiánsebestyénnél sorompókat kellene felállítani, ne járhassanak át Szentes és Szegvár felől a pernahajderek. A falusi búcsúk idején be kellene vezetni a vízumkényszert, nehogy a szegvári legények elkezdjék hajkurászni a sebestyéni lányokat, nyomkövető csipeket kellene a napszámosokra szerelni, mint a kutyákra, rendnek kell lenni, ha a fene fenét eszik, akkor is. A jövőben óvodásokat, bölcsiseket is lehetne odavinni, meg lehetne a gyerekeket tanítani a fegyverhasználatra, megcsinálták már ezt más országokban is, fő a béke, a keresztényi szeretet és a biztonság. (A szerző megjegyzése: annyira rémes ez a szegvári történet, hogy voltaképp alig lehet kifordítani!)

Krumplikampány sütőporral

Hoffmann Tamás újbudai fideszes polgármester ingyenes pünkösdi ajándékcsomaggal kedveskedik a 60 felettieknek. A 60+ kedvezménykártyával rendelkező kerületi lakosoknak 1 kilogramm kristálycukrot, 1 kg finomlisztet, 1 csomag 4 tojásos (!) szarvacska tésztát, 1 liter étolajat, 1 db sűrített paradicsomot, 1 doboz teát, 1 zacskó sütőport és (tessék megkapaszkodni) 1 db Balaton szeletet tesznek a fideszmarketingerek az ajándékcsomagba. Ez a 21. századi kampánytechnika megújítása, eredeti és zseniális, receptet is mellékelnénk hozzá. Végy egy kiló lisztet meg egy kiló cukrot, keverd össze, öntsd rá az étolajat és a sűrített paradicsomot, morzsold bele a teát, szórd be a tetejét gazdagon sütőporral. Tedd be a sütőbe, és öntsd le végül az öntettel a szarvacska tésztát, tálalás előtt reszeld rá a Balaton szeletet, majd jelentkezz a Konyhafőnökbe, biztos, hogy megnyered.

(Hogy miért pont a sütőpor és a Balaton szelet jutott eszébe a csomagösszeállító marketingernek, azon még egy darabig gondolkodnunk kell. Talán mire eltelik felettünk a 22. hét, rájövünk. De nem ígérünk semmi biztosat.)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét