Connect with us

Budapesti hétköznapok

Sikeres rendőrségi razzia a villamos-, troli-, metró-, HÉV szerelvényeken és megállókban

rendőr,
Megosztás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerségi megállapodás keretében 2024. június 6. és 28. között ellenőrzést végzett közösségi közlekedési eszközökön, megállóhelyeken és azok környékén, számol be hivatalos portálján a rendőrség. 

Razzia

A rendőrök június 6-án a 72-es és a 83-as trolibuszok vonalán tartottak akciót, melynek során az egyik megállóban egy garázdaság miatt körözött férfit fogtak el. A 1-es és 1A villamosok vonalán június 12-én egy szabálysértés miatt keresett embert kaptak el az egyik megállóban. A 4-es metrót június 20-án ellenőrizték, ott jogsértést nem tapasztaltak. A 4-es és 6-os villamosok vonala június 28-án került sorra, ekkor négy, különböző bűncselekmények miatt körözött embert fogtak el, illetve állítottak elő. Köztisztasági szabálysértés és közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt egy-egy helyszíni bírságot szabtak ki, egy emberhez pedig orvost kellett hívni.

Bírság osztogatás

A járatok vonalán a közúti közlekedési jogsértések esetén is intézkedtek. Előállítottak egy ittas autóvezetőt, és több bírságot szabtak ki vezetés közben kézben tartott mobiltelefon, elsőbbségadás elmulasztása, záróvonalon megfordulás, irányjelzés elmulasztása, tilosban megállás és biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

A BKK és a BRFK együttműködésének keretében – a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve – rendszeresen ellenőrzik a járatokat és a megállóhelyeket az utasok biztonsága érdekében.

(Forrás)

Ezeket olvasta már?

rendőr,

Szerző