Hassay Zsófia egyszerű lélek, nem csípi, ha rosszarcú idegenek vannak a háza – majdnem azt írtuk, hogy villája, de megtanultuk, hogy az polgármester-asszony-konform – előtt az utcán, fogta magát és felnyomta a rendőrségen az ott téblábolókat, méghozzá “gyülekezési joggal való visszaélés” okán.

Csakhogy….

Mi is megírtuk, Kerpel-Fronius Gábor és Temesvári Szilvia az inkriminált sajtótájékoztatón arról beszéltek: a kerületi vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottság összehívását kezdeményezik, hogy kiderüljön, miből vásárolta magának egy hatalmas budai, második kerületi házat a fideszes polgármester. Hassay Zsófia 2014-es vagyonnyilatkozata szerint ugyanis akkor még csak egy 65 négyzetméteres lakása volt, két évvel később viszont budai villát vásárolt – miközben ezalatt bevallott bevételei alapján legfeljebb 4,8 millió forintot takaríthatott volna meg.

Elfelejtett válaszolni, kiskezit csókolom!

Temesvári Szilvia most, már a Kodály köröndnél arról beszélt:

Hassay Zsófia ahelyett, hogy a felé intézett vagyonosodási kérdésre válaszolt volna, feljelentést tett ellenünk – amely egyébként minden törvényi alapot nélkülöz.

A Párbeszéd politikusa szerint Hassay a feljelentésben

demonstrációként állította be ezt az eseményt, miközben az egyértelműen egy teljesen törvényes sajtótájékoztató volt.

Közszolga, válaszoljon, ha a köz kérdezi!

Temesvári ismételten felszólította a jelenlegi fideszes polgármestert, hogy adjon magyarázatot arra, hogyan tudta két év alatt a 65 négyzetméteres lakását egy budai villára cserélni.

Hassay Zsófiának közszereplőként el kell viselni, ha kérdéseket tesznek fel neki és el kell tudnia számolnia a vagyonával. Ha kérdéseket kap, nem hívhat rendőrséget a kérdezőkre, hanem igenis ki kell állnia a nyilvánosság elé, és számot kell adnia a vagyonosodásáról. Rendőrt hívni ellenzéki politikusokra a szólásszabadság elleni támadás. Hassay Zsófia mind szakmailag, mind erkölcsileg megbukott, nem méltó Terézváros vezetésére

– véli Soproni Tamás, Terézváros közös ellenzéki polgármesterjelöltje.

Az ügyet egyébként Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt is úgy kommentálta:

“meg fogjuk védeni a barátainkat a pártállami hatalom vegzálásától”.

A mostani sajtótájékoztatót egyébként éppen Karácsony Facebook-oldalán lehetett videón követni:

Meg fogjuk védeni a barátainkat a pártállami hatalom vegzálásától! Rendkívüli sajtótájékoztatót tart Fekete-Győr András, Soproni Tamás és Temesvári Szilvia a terézvárosi polgármester villabotrányáról a pénteki rendőrségi meghallgatások után.

Gepostet von Karácsony Gergely am Freitag, 23. August 2019

Gulyás különvéleménye – mert van neki!

A sajtótájékoztató végén Temesvári Szilvia megmutatta a sajtó képviselőinek a feljelentést, így bizonyítva, hogy azt Hassay Zsófia tette meg, valamint hogy az indok gyülekezési joggal történő visszaélés.

Még csütörtökön az Indexnek válaszolva a rendőrség is azt állította, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 189.§ (3a) bekezdés d) pontja alapján indították az eljárást. A hivatkozott jogszabály szerint

szabálysértést követ el, aki a gyűlést szervezőként vagy vezetőként – a spontán gyűlés esetét kivéve – bejelentés nélkül tartja meg,

Mecsoda különbség!

Azaz a rendőrség elfogadta azt az érvelést, miszerint a helyszíni sajtótájékoztató egy “gyűlés”. ezzel szemben a pénteki kormányinfón kérdésünkre Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is azt mondta:

sajtótájékoztatóra egyértelműen nem vonatkozik a gyülekezési törvény.

1 hozzászólás

  1. A fideSSes szarházi bűnözőkre nem vonatkozik a “törvény” még az sem, amit saját maguk javára tákoltak össze!! A “keményen dolgozó kisembert” ahogy a bűnöző rogán nevezi azokat akik munkájukból próbálnak megélni, és akiken ő élősködik egy kakaós csiga elemelése miatt is elítélik (pedig csak éhezett szegény átlag magyar) addig ezek a mocskos korrupt fideSS tolvajok úgy vesznek elő TÖBB 100 MILLIÓKAT a farzsebükből mint más egy papír zsebkendőt! Semmivel nem tudnak elszámolni, és még nekik áll feljebb!! Pár degenerált korrupt aljas kapzsi alak miatt szív egy egész nemzet!!! Közel a pusztulásuk, az biztos!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét