Sima ügy! Szijjártó egy telefonhívással megmentette a vállalkozásokat – beszélt kirgiz barátjával!

Szijjártó Péter nagy manipulátor! Egy telefonjába került és láss csodát! Csingiz Aidarbekov “barát”, Kirgizisztán külügyminiszterével virtuálisan egymás kezébe csaptak és új dimenzióba helyezte a magyar vállalatok beruházásait a közép-ázsiai térségben.

Ha az a teló beszélni tudna….

Szijjártó közösségi oldalán számolt be legújabb telefonbeszélgetéséről:

“Délelőtt hosszasan tárgyaltunk telefonon Csingiz Aidarbekov barátommal, Kirgizisztán külügyminiszterével. A két ország együttműködése egyre szorosabb a Türk Tanácsban végzett közös munkának köszönhetően.”

“A kirgizek is küzdenek a világjárvánnyal,

gazdasági és egészségügyi fronton egyaránt. Megállapodtunk, hogy az egészségügyi minisztériumok között közvetlen kapcsolattartás jön létre, hiszen

a járványügyi és járványkezelési tapasztalatok megosztása már eddig is sikeresnek bizonyult.

Most, április végén látogatott volna Budapestre a kirgiz elnök, de a látogatást az év második felére halasztottuk. Megegyeztünk arról, hogy addigra véglegesítünk négy dokumentumot. A beruházásvédelmi megállapodás megkötésére megkaptuk az Európai Unió engedélyét, a kettős adóztatás kizárását illetően pedig már három tárgyalási fordulón is túl vagyunk.

Nincs vita a Stratégiai Partnerségi Nyilatkozatról sem,

és megállapodtunk egy

50 millió eurós közös befektetési alap létrehozásáról, mely segítséget ad majd a magyar vállalatok beruházásaihoz a közép-ázsiai térségben.

Szóval kedves Magyarországon ellehetetlenített vállalkozók!

Nincs más hátra, irány Kirgizisztán! Ezt is elintézte a regnáló! Mi kell még? Ja, hogy “azt még meg kell érni”? Bízni kell a Jóteremtőben -a hazai egészségügyben tenni ugyanezt rizikósabb- és minden kiegyenesedik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük