Simicska és az ő “jobb belátása” – Orbán állandó jelzőjére boruljon a múlt homálya

Sokan várták a 2018-as választást megelőzően, hogy Simicska Lajos előáll pár olyan bizonyítékkal, ami átüti a hívőknél is a plafont, de nem tette. Most meg tessék, kiderült, hogy újra (?) csöpögni kezdett hozzá a milliárdokat hozó pénzcsap.

[mnky_ads id=”10551″]

A leányzó fekvése…

A zoom.hu írta meg, hogy többmilliárdos szerződést kapott Simicska és Kuna Tibor cége a Szerencsejáték Zrt.-től. A portál szerint a szerződéseket még az áprilisi választások előtt közzé kellett volna tenni, ám ezt – valószínűleg szándékosan – elmulasztották megtenni.

[mnky_ads id=”10552″]

A Simicska-cég esetében az összeg két tételből tevődik össze. A Hung-Isternél

„a sorsolási műsorok gyártásáról”

szól a nagyobb tétel, ami csaknem pontosan 1,9 milliárd forint, míg közel 410 millió forintos megállapodás

„a sorsolási műsorokhoz kapcsolódó üzemeltetési költséget”

fedezi.

Kuna Tibor vállalkozásának az említett összegért

„integrált marketing és kommunikációs feladatokat”

kell elvégeznie az idei év során. Az adatokból kiderül, hogy az év elejei időszakban ezen három szerződés volt messze a legnagyobb összegű.

A csavar

Az ügy pikantériája, hogy a fenti szerződések nem mostanság kötődtek, de érvénybe csak 2018 január elején léptek. De nem ez az egyetlen furcsaság, az történt ugyanis, hogy a Szerencsejáték Zrt. mindezt csak április 23-án tette nyilvánossá, holott törvényi kötelezettsége erre 60 napot biztosít. A “gazdasági társaságok takarékosabb működéséről” szóló törvény hatálya alól az állami cégnek sincs felmentése.

Következtetés

A fentiekből az következik, hogy mivel a kormány nem dobálódzik milliárdokkal, – hiszen neki magának is alig van – ha erre nincs meg a jó oka, hogy ez esetben megvolt. Érdemes volt bevállalniuk a “törvény sajátos értelmezését” és a választás előtt jóval megkötött és érvényes szerződésről úgy a megbízó, mint a megbízott mélyen hallgatott.

Minden esetre örvendetes, hogy a Simicska családnak továbbra sem lesz kenyér-gondja, minden mehet a megszokott ütemben és stílusban tovább. Ami pedig az azóta Orbán előneveként használt simicskai jelzőt fedje a feledés homálya.

[mnky_ads id=”10553″]

(forrás: zoom.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük