Hungarikum! Simonka Györgyre bízták a betlehemi lángot és felengedték a szószékre

Azért ehhez orca szükségeltetik! Simonka György fideszes országgyűlési képviselőt, aki éppen hogy megúszta az előzetes letartóztatást, vasárnap az a megtiszteltetés érte, hogy Ő vihette a battonyai Szentháromság katolikus plébániatemplomba a betlehemi lángot.

Az ország, ahol Ő a legméltóbb…..

2019 Magyarországán nem talált Battonya önkormányzata a nemes feladatra méltóbbat, mint a  bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken jövő év elején induló eljárás fővádlottját. Ez szép!

„Immár tizedik alkalommal hozták Dél-Békésbe a betlehemi lángot, amely a szeretet és a béke üzenetét hordozza. Ezt a lángot adta át Simonka György országgyűlési képviselő úr a Szentháromság katolikus templomban összegyűlt résztvevőknek a Bajnai István kanonok úr által celebrált misét követően.”

(Egy Habsburg Rudolf nevét viselő osztrák cserkészcsapat ötlete alapján a béke szimbóluma a betlehemi Születés templomában égő láng lett. Minden évben Bécsből cserkészek kíséretében megy egy gyerek Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén álló templomban, a Születés Bazilikában lévő örökmécsesből lángot vegyen, amit a visszaérkezése után átadnak a világ különböző nemzeteit képviselőknek.)

A képeken érdemes végignézni a szertartáson résztvevőket, akiknek az arcán nyoma sincs a felháborodásnak a lánghozó személyét illetően!

A jeles esemény

A meghívóban az áll, hogy

„minden jelenlévő ajándék mécsest kap Simonka György és a Pusztaottlakai Képviselő Testület jóvoltából”.

Háttér Simonka Györgyről….

Simoka és 32 társa ellen augusztusban nyújtott be vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken.

A vádirat lényege szerint

Simonka és társai tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az EU-tól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. Az ügyészség gyanúja szerint a túlárazott beruházásokat végző vállalkozóknak a kifizetett ár 45 százalékát kellett visszaadni Simonkának készpénzben. A Simonka által okozott vagyoni kár több mint 1,4 milliárd forint.

Simonkára 8,5 fél év fogházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kértek

A Magyar Narancs azt írja, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség  Simonka feleségére, unokahúgára, néhány barátjára és üzlettársaira is súlyos fegyházbüntetést kér a Fővárosi Törvényszéken a jövő év elején kezdődő büntetőperbe.

Forrás

Becso

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük