Simonkáék is százmilliókat kapnak

Úgy tűnik, hiába büntette meg korábban a Közbeszerzési Döntőbizottság a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítványt (DBMT), a Simonka György fideszes országgyűlési képviselőhöz több szálon köthető alapítvány ismét brüsszeli százmilliókat költhet el.

A szervezet karácsony előtt két héttel 300 millió forint pénzt nyert, méghozzá őshonos állatok bemutatására a dél-békési térségben. A rövid, konkrétumokat többnyire nélkülöző ismertetőben többek között az áll, egy már működő, őshonos állatokat bemutató farmot kívánnak „látogatóbaráttá” tenni, s így „megismertetni” és „megszerettetni” ezeket az állatokat a közönséggel.

A negyedmilliárd forintot meghaladó beruházás foghíjas ismertetője alapján kiemelt szerepet kaphat a területen található halastó is, amelyben – mint írják – őshonos halfajták is bemutathatók lesznek. Emellett két látogatóközpontot terveznek létesíteni a térségben: lesz ajándékbolt, vendéglátóhely, valamint információs pult.

Az összeférhetetlenség a most megnyert pályázat kapcsán is felvetődhet. A 300 millió forintos összeget ugyanis az Európai Unió terület- és településfejlesztési programjából nyerte el az alapítvány. Ezekről a forrásokról pedig a Békés Megyei Önkormányzat területfejlesztési bizottsága dönt. A grémium elnöke Ruck Márton (Fidesz), aki korábban a fejlesztési igazgatója volt a felszámolás alatt álló Simba Hungary Kft.-nek, amelynek Simonka családja volt a tulajdonosa. Ruck szerint ugyanakkor egyáltalán nem összeférhetetlen, hogy ő döntött a Simonka György körébe tartozó pályázatokról. Korábban a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott: hosszú évekkel ezelőtt volt tisztségviselő a fideszes képviselő cégében.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük