Siófok polgármestere kitálal – Sok család valóban rászoruló, de a „kamusok” azért elgondolkodhatnának…

Van olyan, aki beáll az ovi udvarába a 30 millás Mercivel, kiveszi onnan és bekíséri Józsikát az épületbe, majd szemrebbenés nélkül kitölti a papírt, hogy bizony ő szociálisan rászoruló, minimálbéres vállalkozó, vagy mit tudom én micsoda, és nem tudja kiköhögni a gyerek kajadíját, egyúttal kéri, hogy a város adófizetőinek a pénzéből tegye ezt meg az önkormányzat. Aztán visszaül a hatalmas autójába és elhajt – írta közösségi oldalán Siófok polgármestere, Dr. Lengyel Róbert.

… és nem csak Siófokon….

“Az óvodák esetében az önkormányzatnak semmiféle jogi lehetősége nincs arra, hogy kicsit is utána járjon, valóban rászorul-e adott család, hogy egy fillért se fizessen a gyerek(ek) után az oviban, vagy csak bekamuzza-e valaki, holott valójában az anyagi helyzete azt lehetővé tenné?

Mert bizony a szülők többsége (vagy 2/3-a) úgy nyilatkozik, hogy ők nem tudják kifizetni a gyerekük térítési díját, kevés az egy főre jutó…. Ez sajnos olyan szülőkre is igaz -és pontosan ez a méltatlankodásom tárgya-, akikről az óvónők, a dadák, a környezetük és mindenki tudja, hogy valótlanul nyilatkoznak. Van olyan, aki beáll az ovi udvarába a 30 millás Mercivel, kiveszi onnan és bekíséri Józsikát az épületbe, majd szemrebbenés nélkül kitölti a papírt, hogy bizony ő szociálisan rászoruló, minimálbéres vállalkozó, vagy mit tudom én micsoda, és nem tudja kiköhögni a gyerek kajadíját, egyúttal kéri, hogy a város adófizetőinek a pénzéből tegye ezt meg az önkormányzat. Aztán visszaül a hatalmas autójába és elhajt.

Mi pedig semmi mást nem tehetünk a jelenlegi magyar jogszabályi környezetben, mint tudomásul vesszük, amit nyilatkozik és fizetünk, mint a katonatiszt

(Az egy más kérdés, hogy, ha utóbb valami módon mégis kiderül, hogy valótlan adatokat tartalmazó a nyilatkozat, az bizony büntetőjogi kategória.) No és mit mondjanak erre azok a szülők, akik meg tisztességesek és tisztességesen fizetnek is ? (Az iskoláknál, amelyeknél a közétkeztetést megint csak nekünk kell biztosítani, valamivel jobb a helyzet, de ott is brutál pénzeink mennek el.) Hangsúlyozom, sok család valóban rászoruló, de a „kamusok” azért elgondolkodhatnának ezen.

És értem én, hogy az állam ebbe nem akar jobban belefolyni, hisz nagyon jól hangzik, hogy milyen sok magyar kisgyerek ingyen kajál, de részben az önkormányzatok kontójára jótékonykodni nem túl elegáns.

Olyan világ jön, amikor az önkormányzatok, így a miénk sem fogja tudni nyakló nélkül átvállalni a terheket, mert egyszerűen nem lesz miből

Póriasan fogalmazva, hamarosan

‘kilóg a mi seggünk is a gatyából’.

/A brutális infláció okán nem győzzük az ételszállító cég áremelései miatt a költségvetésünket módosítgatni és a rávalót átcsoportosítani máshonnét…/

Szóval most dr. Pintér Sándor belügyminiszter úrhoz fordultam

(aki az önkormányzatok felett is prosperál) és törvénymódosítás kezdeményezésére tettem javaslatot: tegyék lehetővé az önkormányzatok részére, hogy

ne egyszerű „bemondásra” kelljen mások helyett giga pénzeket kifizetnünk, hanem akár környezettanulmány elvégzésének engedélyezésével, akár egyéb visszaellenőrzési lehetőségek biztosításával is alaposabban meggyőződhessünk arról, hogy jogosan fizetünk-e ki, egyébként jómódúnak tűnő családok helyett, mások adóforintjaiból ennyi milliót.

Hát, meglátjuk…”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!