BanánköztársaságKiemelt hírek

Siófok polgármestere: “darázsfészekben kotorászok, változtatni fogunk, azt garantálom!”

Siófok polgármestere kitálal - Sok család valóban rászoruló, de a „kamusok” azért elgondolkodhatnának...

Dr. Lengyel Róbert, Siófok ellenzéki pártok támogatásával megválasztott polgármestere nem ijed meg a saját árnyékától. “Eljött az az idő, amikortól majd a tulajdonos, azaz Siófok városa fogja a feltételeket szabni, amikor bérbe adjuk a tulajdonainkat és nem fordítva. Eljött az az idő, amikor a bérlőink tekintetében megszűnnek az egyenlőbbek az egyenlők között, a személyre szabott privilégiumok.” Hogy mi váltotta ki a fenti kifakadást? Olvassa!

“Forró a pite…!”

A napokban írtam már arról, hogy egy-két, az eddigi döntéshozók és Balaton-Parti ügyvezetések kiváltságos támogatását élvező, a Petőfi sétányon, vagy épp a nagy strandunk területén különféle városi tulajdonú üzleteket működtető bérlőnek nem tetszik, hogy új szél fújdogál.

Alig pedzettem meg, hogy a jövőben a bulituristák igényeitől fokozatosan távolodó légkört szándékozunk kialakítani a Petőfi sétányon, máris mutatkozott némi mozgolódás, érezhetően meleg lett a pite. Egy névtelen bejelentésre (!) összecsomagolták és elvitték a sétány biztonsági főnökét a rendőrök. Aztán súgnak, hogy vigyázzak, mert egyesek műbalhékkal akarják ismét lejártani a Petőfi sétányt. Most meg két vonalon is jelzik nekem, hogy az egyik vállalkozó igyekszik többeket is rábeszélni, hogy csatlakozzanak hozzá, álljanak össze és utólag követeljenek vissza a Balaton-Parti Kft-től –így közvetve a városunk közösségétől- különféle jogcímeken pénzeket. Kard ki kard alapon. Nocsak!

El kell keserítsem őt és az esetleg vele egyet értőket

Azt ugye már rég tudják odalent, hogy engem a borítékjaik hidegen hagynak. Azt is, hogy politikai kapcsolataik révén sem tudnak befolyásolni, mert bizony a korábbi kampányban általuk oly lelkesen támogatott helyi fideszes cimboráikkal sem foglalkozom, súlytalanná váltak. A fenyegetések sem befolyásolnak, mert sosem loptam, sosem köteleztem le magam senkinek, ettől kezdve meg miért kéne félnem nem létező dolgok következményeitől?

A reakciók azonban csak megerősítettek: darázsfészekben kotorászok, amikor a lenti önkormányzati ingatlanokra hosszú távra kötött bérleti szerződéseket vizsgáltatom. Vagy amikor arról beszélek, hogy át kell állítani a sétányt egy másik pályára és elég már a drogosok, részegek, verekedők hadából, meg a mindent elöntő, folyamatos dübörgésből is.

Szóval én megyek töretlenül tovább

A tisztességes szerződéses partnereinknek baráti kezet nyújtva, velük is összefogva, a Balaton-Parti Kft. igazgatójával, a képviselő testülettel karöltve, valami mást, valami jobbat szeretnék kialakíttatni odalent. A kiskirályoknak, mutyi-mestereknek, no és persze a város és a Balaton-Parti ellen szervezkedőnek, a hozzájuk csatlakozóknak megálljt fogunk parancsolni.

A vonat hamarosan beáll az állomásra. Lesznek, akiket felkérünk utasnak. Lesznek, akik felkéredzkednek és fel is engedjük őket, de vélhetően lesznek, akiket az állomáson hagyunk, hogy várjanak egy másik szerelvényre és utazzanak vele egy másik Balaton parti településre. (Pl. pont azért, mert a város ellen szervezkednek.) Akik meg a vonatunk elé állnak? Tegyék, ez a vonat nem fog megállni, max sípolni néhányat.

Már hallom is a reakciókat, miszerint fenyegetek, vádaskodok, stb. stb.

Pedig nem. Egyszerűen és határozottan igyekszem megfogalmazni a lényeget és nyilvánosan üzenni azoknak, akiket illet:

  • Eljött az az idő, amikortól majd a tulajdonos, azaz Siófok városa fogja a feltételeket szabni, amikor bérbe adjuk a tulajdonainkat és nem fordítva.
  • Eljött az az idő, amikor a bérlőink tekintetében megszűnnek az egyenlőbbek az egyenlők között, a személyre szabott privilégiumok.
  • Eljött az az idő, amikor nincs kihez, kikhez futkosni a hátam mögött és a piszkos külön üzleteket kötögetni.
  • És eljött az az idő is, amikor elkezdjük mi körvonalazni, hogy a Petőfi sétányon és környékén mit szeretnénk és nem egyesek személyes érdekeihez igazítjuk a város érdekeit, hanem épp, hogy fordítva.

Akinek meg ez az üzenet-sor nem inge, ne is vegye magára

Tudom, hogy mit vállalok, kockáztatok akkor, amikor nagy pénzű emberekbe állok bele, de arról is meg vagyok győződve, hogy igazam van a fent leírtakat illetően.

És gondolom, azért is választottak, választottatok újra, hogy –immár testületi többséggel- folytassuk a rendcsinálást. Meg talán azokért a tisztességes vállalkozókért is érdemes folytatni mindezt, akik eleddig a „futottak még” kategóriát jelentették odalent és maguk is ki voltak szolgáltatva az ottani egy-két kiskirálynak. Szóval szépen, ütemezve, lépésről, lépésre, de sok mindenen változtatni fogunk az eddigiekhez képest, azt garantálom…”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

 

siófok

About Author

Comments (3)

  1. Gratula a Polgármester Úrnak! Sok sikert!

  2. Sok sikert és kitartást !

  3. Szabó Imréné

    Aszta qva, korrektort lecserélni, ha nincs sürgősen felvenni! Saját árnyékomtól nem ijedek meg, de ettől a borzalmas helyesírási hibától “megilyedek”. Szörnyű.

Szólj hozzá!