Siófok polgármesterénél betelt a pohár

Dr. Lengyel Róbert, Siófok ellenzéki pártok támogatásával megválasztott polgármesterénél betelt a pohár és helyretette  Németh Zsoltot, a helyi cigány önkormányzat vezetőjét. Németh ugyanis, mintha észre sem venné, mit művel a kormány az önkormányzatokkal, továbbra is elvárja a sokmilliós önkormányzati támogatást, méghozzá a polgármester posztjából kiderül, úgyszólván a semmiért.  

Mire, mennyi?

„Tegnap, azaz az első munkanapom reggelén már asztalomon volt az idei első pénztámogatási kérelem- kezdődik a polgármester posztja. Feladója ismét Németh Zsolt, a helyi cigány önkormányzat (CKÖ) elnöke. Annak tárgya pedig újra egy 8 millió Ft-os, vissza nem térítendő támogatás a városunk részéről a CKÖ részére. Átmásolva idézek az átiratból:

„Mellékelten megküldjük Támogatási kérelmünket, bízva annak pozitív elbírálásában, kérem vegyék figyelembe, hogy Siófok város 2000 fős lakosságát képviseljük, akik reméljük, hogy nem válnak megfélemlítés és harag áldozatává.”

Nos, először is, a korábbi években automatizmusként működött Siófokon, hogy a fideszes többségű testület kezdeményezésére évi 6-8, aztán már 10 millió Ft ment át a CKÖ számlájára. (Nem sok település engedhette ezt meg magának.) Sosem kaptam arra semmilyen épkézláb magyarázatot, hogy tulajdonképpen miért is és ennek hozadékát is vajmi keveset láttam.

Én viszont azt mondtam, mondom, hogy ennek véget kell vetni

Nem csak azért, mert jelenleg az önkormányzatok többsége a puszta túlélésért küzd és annál azért nagyobb problémáink vannak, mint, hogy utazásokat, kulturális programokat, meg miegyebeket támogassunk, hanem egyébként is.

A kisebbségi képviselet ennél többet kéne, hogy jelentsen. Pl. programokat. Mondjuk a tehetséges cigány gyerekek kiemelését, tanulmányaik támogatását, ösztönzésüket arra, hogy jobbra, többre vágyjanak, a lakókörnyezetek rendbetételét és a rend fenntartását, de pl. a tehetősebb cigány emberek adományainak a begyűjtését is a szegényebbek támogatására a CKÖ közvetítésével és hadd ne soroljam.

Elnök úr a siófoki adófizetők pénzéért nyújtogatja folyamatosan a kezét,

hogy aztán azt valamilyen szempontok szerint szétossza, elköltse, de csendben kérdezem: ezen kívül mit is tesz pontosan az asztalra? Mert mondtam már és újra mondom: ahhoz nem kell tudomány, hogy egy laza mozdulattal átvett pénzhalomból nagyvonalúan osztogasson, utalványozgasson bárki is…

Amit törvény szerint adnunk kell, azt adjuk is a CKÖ-nek, hisz törvénytisztelő emberek vagyunk, de a többit kreatívan teremtse elő a tisztelt elnök úr és abból a majdani plusz bevételből osztogasson, ne csak a siófoki adófizetők forintjaira ácsingózzon…

És bár előre hallom a szitkokat és átkokat, már most szólok:

ez az írás nem rasszizmus, nem megfélemlítés és még csak nem is harag. Puszta józan gondolkodás egy település, jelen esetben Siófok érdekében.”

<<< Friss hírek! >>>

siófok

2 thoughts on “Siófok polgármesterénél betelt a pohár

 • BRUTÁLIS ÁLLAMCSŐD ORBÁNIÁBAN/MAGYARMATON!!!…- MIKÖZBEN az ADÓ és MUNKAKERÜLŐ ÉLŐSKÖDŐK is az UTOLSÓ CSEPP VÉRÜNKRE SZOMJAZNAK a TÖBBSÉGI MAGYAR TÁRSADALOM, ADÓZÓ ÁLLAMPOLGÁRAIBÓL!!!
  MINDEZT TETÉZVE EGEKBEN SZÁRNYAL az ún. „MAGYARORSZÁG” ÁLLAMADÓSSÁGA is!!!
  VÉRFORRALÓ, DE a LEGGÁTLÁSTALANABB MÓDON MÉGIS „CSAK” ORBÁN VIKTOR DEVIZA-KUPEC és MATOLCSY GYÖRGY SPEKULÁNS-KINCSTÁRNOK RABOLJA KI a MAGYAROKAT…- MERT a KARVALYTŐKE DRÓTON RÁNGATOTT BÁBJAI!!!
  RETTENETES, HOGY a FELCSÚTI VADKAN és DEVIÁNS KRUPIÉJA MINDENT ELCSALTAK/NAK/6NAK; – ÚGY, HOGY KÖZBEN MÉG a DÉDUNOKÁINKAT is FEJBÚBIG ADÓSÍTOTTÁK/JÁK EL!!!

  AZT ÍRJA NEKEM ERZSIKE:
  „Olyan szinten felháborodtam, hogy ki kell írnom különben, felrobbanok. Nyilatkozik egy hölgy, hogy az ukrán rokona azért hívta fel, mert ha bejelentkezhet hozzá, fizet neki havi 30 ezer Ft-ot. Nem érti, ezért visszakérdez. A válasz: ó ez egyszerű itt árulnak olyan papírokat, hogy én igazgató voltam magas fizetéssel, ezért ha van bejelentett lakcímem Magyarba, akkor 400 ezer Ft nyugdíjat fizet nekem a Magyar állam. Minden ismerősöm ezt csinálja, már az ukránok is magyarnak vallják magukat! Kis csönd, és nem bánt, hogy a magyar embereket károsítjátok meg ezzel? Ó nem cserébe megyünk minden alkalommal VIKTORRA szavazni! Tehát itthon nincs nyugdíjemelés, sok idős, aki itt dolgozta le az életét nyomorog, közben szavazatokért százezreket fizetünk idegeneknek! Őrület!!!”
  „Havi 16 ezer forinttal lehetne emelni a magyarok nyugdíját, ha nem fizetnénk ki 14 milliárd forintot évente a kárpátaljai időseknek.
  Farkas András nyugdíjszakértő azt mondta, a nyugdíjrendszer most még biztonságos, a nagy veszélyt a jövő jelenti. 2035 után radikális változtatás kell, mert kevés lesz az aktív dolgozó és sok az egyre tovább élő nyugdíjas.
  Most 70-72 ezer ember 50 ezer forintot, vagy annál kevesebb nyugdíjat kap.
  A nagyon magas nyugdíjat kapók száma szolgálati titok. Milliósat talán pár ember kap, ők egész életükben nagyon magas fizetést kaptak, sok adót fizettek. 100 ezer forint alatti nyugdíjat a nyugdíjasok fele, 1,1 millió ember kap, 100 ezer forint felett is mintegy egy-millióan, a töredék 200 ezer vagy afölötti nyugdíjat kap. Az összes nyugdíjas száma 2 millió 70 ezer fő.”
  MAGYARORSZÁG GAZDASÁGA VÉGVESZÉLYBEN!!!
  Egyszerű az ok. Mivel a forint 10%-ot vesztett az értékéből az euróhoz képest az idén,
  az államadósságot meg forintban tartják nyilván, ezért az idei adatokat remekül tudják
  kisebbnek mutatni.
  De sebaj, hogy tudjuk miről is van szó…..

  Dátum Államadósság összege
  2009.12.31 20.694,7 milliárd Ft
  2010.12.31 21.989,8 milliárd Ft
  2011.12.31 22.927,1 milliárd Ft
  2012.12.31 22.662,2 milliárd Ft
  2013.12.31 23.431,2 milliárd Ft
  2014.12.31 25.109,3 milliárd Ft
  2015.12.31 26.489,8 milliárd Ft
  2016.12.31 27.100,8 milliárd Ft
  2017.12.31 28.311,9 milliárd Ft
  2018.12.31 29.962,6 milliárd Ft
  2019.12.31 31.040,4 milliárd Ft
  2020.12.31 34.147,2 milliárd Ft
  2021.12.31 35.272,9 milliárd Ft
  https://olkt.net/orban-beindult-60-nap-alatt-kozel-1000-kilakoltatas/
  https://kurianemakar.5mp.eu/web.php?a=kurianemakar&o=GSoy3osLIa

  https://www.parlament.hu/irom41/10710/10710.pdf
  291. oldal

  https://akk.hu/hu/statisztika/allamadossag-finanszirozas/az-allamhaztartas-maastrichti-adossaga
  https://www.youtube.com/watch?v=o4zG-LyxjDE&t=4s

  https://ezalenyeg.hu/kozugy/egyre-dragabb-az-elet-egyre-nonek-az-elelmiszerarak-20295

  https://www.youtube.com/watch?v=m-z6ZMqGfB0
  https://magyar-allam-tulajdonosai.com/

 • Pingback:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük