Hat láb mélyen, Six Feet Under – Ha ezt Örkény István megérhette volna! - Városi Kurír

Sorting by

×

Hat láb mélyen, Six Feet Under – Ha ezt Örkény István megérhette volna!

A teljes szállodaipar a tönk szélén, a vendéglátósok utolsó szalmaszálként kapaszkodnak a házhoz szállításba, a sörözők és bárok már bedobták a törülközőt. A járvány nem kímél senkit és semmit. Örkényi kitekeredett világban élünk.

Hirdetés

Egyetlen szektor indult virágzásnak

A temetkezési vállalkozók nem győzik a megrendeléseket, rájuk vigyorgott a “feketeszerencse“.

Nem győzik után rendelni a koporsókat. Az alacsonyabb árfekvésű laminált termékek és a minőségi kivitelű fából készült, gyönyörű textíliákkal bélelt koporsók is mind egy szálig elkeltek. De hiány van már a kegytárgyakból, gyertyákból és egyéb kellékekből. Már a raktárak mélyéből kell elővarázsolni egy-egy szemfedőt és sírjelző fejfát vagy keresztet is. A temetkezési Bt-k zöme már nem is versenyez a konkurenciával, hiszen alig győzik az igényt kielégíteni. A hűtő konténerek is megteltek. Az üzlet virágzásnak indult.

örkény

Minden halottszállító jármű foglalt, a hamvasztó kemencék már 24 órás üzemben működnek. Az urnák is kelendőek. A sírásók már kétszer akkora órabért kérnek, de így is választhatnak a munkák közül, természetesen ott ásnak előbb, ahol nagyobb borravalóra számítanak. Nehéz mesterség ez, de most érzik igazán, hogy milyen nagy szükség van a szakértelmükre.

Már a GDP-ben is komoly részesedésre számíthat a temetkezés. Ez lett a gazdaság új húzóágazata?

Ráadásul az előrejelzések is “kitűnőek”. A következő néhány hónapban akár az első negyedévi halálozási adatokat is megduplázhatják.

A temetkezései vállalkozók semmit nem bíznak a véletlenre. Igyekeznek minél hamarabb feltölteni a raktárakat, hogy felkészültek legyenek az újabb hullámra.

Komolyan kell ezt venni!

Hat láb mélyen.

Six Feet Under

Ha ezt Örkény István megérhette volna!

Emléksziki még?

örkény

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.