Angliába, Skóciába utazna? Drasztikus szigorításra számítson!

Bárhová tervez mostanság utazni, mindenképpen érdeklődjön a beutazás feltételeiről. Arról beszámoltunk, hogy Ausztriába sem egyszerű bejutni, most Skóciából érkezett hír újabb szigorításról.

“..foglaljon helyet a kijelölt karanténszállón…!

Skócia február 15-től szigorítja a beutazási szabályokat.

A Magyarországról beutazóknak előzetesen szobát kell foglalniuk az erre a célra kijelölt ún. karanténhotelek valamelyikébe, ahol saját költségen legalább a beutazást követő 10 napig kell tartózkodniuk. A foglalás meglétét a légitársaság ellenőrizheti. A karanténhotelben töltendő 10 nap alatt –a második és nyolcadik napon – kötelezően el kell végezni két COVID-tesztet, amelynek részletei azonban egyelőre nem ismertek.

A változások nem érintik a beutazást megelőző COVID-tesztet, amit továbbra is megkövetelnek a határon.

A skóciai szigorítás jelenleg ismert részleteiről ide kattintva olvashatnak.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy elsődlegesen a hivatalos skót kormányzati oldalakon található információk tekinthetők hitelesnek Skócia vonatkozásában

Anglia február 15-től szigorítja a beutazási szabályokat

Magyarországról beutazóknak nem kell karanténhotelbe menniük, azonban

10 napos házi karanténra, valamint ez idő alatt – a második és nyolcadik napon – két COVID-teszt elvégzésére kötelezik őket.

A két tesztre már indulás előtt be kell jelentkezni online (amit a légitársaság ellenőrizhet).

Az erre szolgáló brit honlap várhatóan február 11-től lesz elérhető, amihez a linket szintén megosztjuk majd a facebook oldalunkon, valamint a honlapunkon.

A változások nem érintik a beutazást megelőző COVID-tesztet, amit továbbra is megkövetelnek a határon. További részleteket ide kattintva olvashatnak.

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük