Sorting by

×

SMS-e érkezett!? Ha kínai Sinopharm-ot akar, nosza, foglaljon időpontot!

Nagy változás történt vakcinabeadás terén! Már nem kell összeszorított fogakkal várni, hogy megcsörrenjen a telefon és behívót kapjon oltakozásra, most az az ukáz, hogy csütörtök délutánig kell időpontot foglalniuk azoknak, akik regisztráltak, majd megkapták az értesítést és szeretnének kínai oltást kapni a jövő hét elején.

Sinopharm vakcinával fogják őket oltani az egyetemi oltópontokon

“Tisztelt Oltásra Regisztrált! Tájékoztatjuk, hogy a COVID19 fertőzés elleni vakcina beadásához

Önnek regisztrációjakor ehhez a telefonszámhoz megadott TAJ számmal egyéni oltási online időpontfoglalásra van lehetősége, április 22-én 16:00 óráig.

Kérjük foglaljon oltási időpontot az eeszt.gov.hu oldalon! (Kérjük az időpont foglalásnál vegye figyelembe, hogy a foglalt időpont módosítására az elektronikus felületen már nincs lehetőség.) Az oltás Shinopharm vakcinával történik. Kérjük, hogy az oltóponton a foglalt időpontban pontosan szíveskedjen megjelenni és ha teheti, hozza magával a kinyomtatott és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet a koronavirus.gov.hu honlapról le tud tölteni.

Nincs teendője, amennyiben Ön már megkapta az oltást vagy az elmúlt 3 hónapban koronavírusos volt. Amennyiben oltására bármilyen okból nem kerül sor, a későbbiekben is megkaphatja az oltást.”

Ez olvasható abban az SMS-ben, amit 70 ezer oltásra regisztráltnak küldtek ki szerdán

A kormány azt közölte, hogy

kísérleti jelleggel internetes foglalással lehet oltásra jelentkezni jövő hét elejére az egyetemi oltópontokra.

Magyarországon az oltás önkéntes, ezért regisztrációhoz kötött

Regisztráció alapján folytatjuk az oltást a háziorvosoknál és az oltópontokon egyaránt

– áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében. Hozzáteszik, hogy

az egyetemi oltópontokon a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy internetes foglalási rendszert. Az oltás felgyorsítása érdekében 70 ezer, már oltásra regisztrált ember fog sms-ben értesítést kapni, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljon magának jövő hét hétfő, kedd vagy szerdára.

Amennyiben a rendszer sikerrel vizsgázik, megfontolják az általános kiterjesztését a regisztráltakra.

György István Fővárosi Kormányhivatalt vezető Kormánymegbízott átfogó, az egész országra érvényes intézkedésekről tájékoztatja a háziorvosokat

„A rendelkezésre álló vakcinák mielőbbi eloltása érdekében a következő hét 2021. április 26-tól április 30-ig, valamint 2021. május 3-tól május 5-ig »Tömeges Oltási Szakasz« kerül bevezetésre…”

A másik, NEAK által írt levél további részleteket is elárul az oltási program felpörgetéséről. Eszerint a háziorvosok már kedden megkapták az oltási folyamatba bevonható regisztrált személyek legújabb listáját, de egy új korcsoportos bontásban:

a regisztrált „45 évesek és annál idősebbek teljes köre, akik még nem kaptak oltást”, szerepel benne.

A levélben egy helyen ki is emelik:

„Ezen a héten elsődlegesen a 45 évesek és idősebbek oltását kell megtennie, illetve megszerveznie, de ha Ön már korábban egyeztetett ennél fiatalabb páciensei számára oltási időpontot, akkor természetesen az ő oltásuk is megtörténhet.”(Forrás)

Forrás

 

kínai

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.