Sorting by

×

Söder bajor miniszterelnök szakít a Fidesszel és Orbánnal, és másokat is erre bíztat!

Markus Söder bajor miniszterelnök, a CSU elnöke szakít a Fidesszel, miután Orbán Viktor közölte, hogy új európai jobboldali szerveződést kíván létrehozni – írja a Süddeutsche Zeitung.

Vége a visszafogottságnak

Az előfizetőknek szánt cikkben a lap emlékeztet arra, hogy mindeddig Söder, miként a CDU új vezetője, Armin Laschet is igen visszafogottan reagált, amikor sürgették, hogy végleg mondjanak búcsút a magyar pártnak – írta a Hírklikk.

Az Európai Néppárt részéről véget kell vetni a függő játszmának, világos irányvonalra kell helyezkedni a Fidesszel szemben, mert az immár véglegesen búcsút intett az EPP-nek, a kereszténydemokrata értékeknek és alapoknak, aki ennyire menni akar, azt nem szabad marasztalni

– jelentette ki Söder.

Ebben a helyzetben a pártcsaládnak minden fájdalom nélkül el kell határolódnia Orbántól, nem lehet időtlen időkig érvényben tartani a Fidesz tagságának felfüggesztését. A Néppártnak más úton kell járnia, mint eddigi szövetségesének.

Ez természetesen nem érinti az államközi kapcsolatokat,

viszont az EPP a polgári közepet képviseli, nem pedig a nemzeti jobboldalt. A magyar féllel azonban egyszerűen már nincs meg a közös politikai alap. Azon kívül

a tagság körüli huzavona árt a pártcsaládnak, hitelességének.

Mindeddig Söder, továbbá a CDU új vezetője, Armin Laschet igen visszafogottan reagált, amikor sürgették, hogy végleg mondjanak búcsút a magyar pártnak. Mi több, a CSU korábban igen látványosan szorgalmazta a Fidesszel a kétoldalú kapcsolatokat. Orbánt pár éve még a bajor párt hagyományos év eleji kihelyezett frakcióülésére is meghívták előadónak, igaz, akkor még a jelenlegi szövetségi belügyminiszter volt az elnök, aki akkortájt a menekültpolitika miatt élesen szemben állt Merkellel.

 

drágul, jövedékiadó, füst,
illusztráció: V.K.
átver

2 hozzászólás

 • 2021.03.08 - 17:47
  Közvetlen hivatkozás

  Söder egy intelligens higgadt becsületes politikus, nem úgy ez az elmebeteg hataloméhes OV nulla,már régen ki kellett volna rúgni az ilyen undoritó férget a Néppártból,, Södernek mindenben igaza van

  Válasz
 • 2021.03.08 - 17:49
  Közvetlen hivatkozás

  OV egy alja és jobban passzol a populista barna szinű AfD hez .. egy hitler utánzat( minden cselekedete olyan mint azé volt , egy elmebeteg valaki)

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.