Hosszú, küzdelmes csatában bizonyult vesztesnek a regnáló rezsim az államadóssággal szemben. Hiába a sok cirádás szólam arról, hogy Orbán a csodafegyver, amire minden hazafi vágyott, újra át vagyunk verve. Nem segít ezen a sok figyelemelterelés, a végén a kasszánál nekünk, mindannyiunknak kell majd fizetni.
[mnky_ads id=”3808″]

Hogy is van ez?

Elő a kockás lappal, nézzük a matekot! A legújabban elmúlt nyolc évben – a második és a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt – több mint hétezer milliárd forinttal nőtt a nominális államadósság összege. Ebben még nincs benne a magánnyugdíjak államosításából származó 2200 milliárd forintos összeg, amit közvetlenül adósságcsökkentésre fordított a kabinet. Ezzel együtt 9,3 ezer milliárd forintos a növekmény, vagyis a jelenlegi államadósság harmada az Orbán-kormány elmúlt nyolc évének a „teljesítménye”

Mindezt úgy produkálta a Simicska-Orbán-Matolcsy trió, hogy regnálásuk idejére tehető a Marshall-tervnek is beillő Európai Uniótól érkező több ezermilliárd forintos támogatás, sem az Eximbank mintegy 700, és a kínai vasútépítésre felvett mintegy 550 milliárd forintos hitelvállalás. Nem is beszélve a Paks II. építésére felvett mintegy 3000 milliárd forintos kölcsönről. Ezek a tételek az elkövetkező években súlyosan megdobják majd az amúgy is magas államadósságot.

Ha túl nagyok a számok, gondoljuk végig úgy, mintha a meglévő családi tartozásunk mellé horribilis összeget vennénk fel kedvezőtlen kamatra, eladósítva vele az unokánkat is. Ugye, hogy ostobaság lenne? Hát pontosan ezt teszik Orbánék!

Orbán színeváltozása

„államadósság nem közgazdasági probléma, hanem egy ellenség, amelyet ha nem győznek le, az ellenség győz le minket”(…)  „kívánatos állapot az, hogy ha ma 100 forint adósságunk van, akkor holnap 98 legyen”

Mára minden magyarra – beleértve a csecsemőket és az aggastyánokat is – fejenként 2,7 millió forintnyi tartozás jut.

Ennek tudatában hallgassa mindenki a köztévé és közrádió-hegyek híreit!
[mnky_ads id=”3808″]
(forrás: mno)

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Lehet itt szépíteni a dolgot, hogy a vasedényhez képest csökkent, de attól még ennyit kell visszafizetni.
    A gengszterváltás óta minden kormány, kb. évi 1 milliárdot tett hozzá.
    Egyik sem volt különb a másiknál.
    Elég a váltógazdálkodó rablásból, takarodjon el végre az összes eddig hatalmon lévő!

  2. És hogy “szebb” legyen az adat, tegyük még azt is hozzá, hogy az MNB devizatartalékából is elköltöttek 2.000 milliárd forintnyi devizát.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét