Connect with us

Etető

Sok finomságot ettem már, de ilyen különlegességet még nem! Rántott paprika, fenséges sajtos töltelékkel!

Megosztás

Ha nem tudod még, hogy milyen finomsággal kápráztasd el a tiéidet és egyben ne kelljen túl sok időt a konyhában töltened, akkor megtaláltad az igazit!

Sok finomságot ettem már, de ilyen különlegességet még nem! Rántott paprika, fenséges sajtos töltelékkel!
Megosztás

Ha nem tudod még, hogy milyen finomsággal kápráztasd el a tiéidet és egyben ne kelljen túl sok időt a konyhában töltened, akkor megtaláltad az igazit!

Friss, üde, könnyű és fincsa…..

A mai receptünk a bolgár konyha egyik tradicionális étele, amely egy különlegesen finom meleg étel, ez pedig a túróval töltött rántott paprika. Lepd meg a családod ezzel a finomsággal!

Hozzávalók:

  • 6 db kápia paprika,
  • 4 db tojás (2 a töltelékhez),
  • 300 g túró,
  • liszt,
  • zsemlemorzsa,
  • olaj.

Elkészítés:

A paprikát tegyük alufóliával bélelt tepsibe, előmelegített sütőben 180 fokon süssük 15 – 20 percig (nem több ideig).

Tegyük a sült paprikákat egy zacskóba és kössük be a zacskó száját, hagyjuk így 15 percig. Így könnyebb lesz lehúzni a héját. Ez idő eltelte után tisztítsuk meg a paprikákat, vegyük ki a magházat is. Figyeljünk rá, hogy a paprikák maradjanak egyben.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Most ugrik a majom …..

  • Keverjük össze egy tálban a túrót a 2 db tojással, tehetünk hozzá apróra vágott zöldpetrezselymet is, fűszerezzük sóval, borssal.
  • A paprikákat megtölthetjük néhány vastag szelet sajttal is, ha azt jobban szeretjük. Akkor a sajt szelteket csak egyszerűen betömjük a paprikákba.
  • Töltsük meg a paprikákat a túrós keverékkel, majd mártsuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába és újra tojásba.
  • Forró olajban süssük meg a paprikák mindkét oldalát.
  • Tálaláskor díszítsük zöldpetrezselyemmel.

Nem maradt más hátra, mint, hogy jó étvágyat kívánjunk!

Forrás

FRISS!

Szerző