Soltész Miklós "modern kori keresztényüldözést" vizionál - Városi Kurír

Sorting by

×

Soltész Miklós “modern kori keresztényüldözést” vizionál

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Varsóban arról beszélt, hogy  kiállásra egymásért a mai Európában is nagy szükség lenne -majd, drámai hatásszünet után hozzáfűzte: ennek éppen az ellenkezője történik, előtérbe kerül az önzés.

Hirdetés

A varsói Kosztka Szent Szaniszló-templomban

a Piotr Jarecki varsói segédpüspök által bemutatott lengyel-magyar szentmisét követő emléktábla-avatást tartotta méltó helynek arra, hogy elmondja:

“Nincs szükség hazaszeretetre, a nemzet szeretetére, sokkal inkább a hagyományt akarják rombolni”

– majd folytatta:

“Nincs szükség a kereszténységre – hiába van ott Szűz Mária jelképe az Európai Unió tizenkét csillagában -, sokkal inkább egy modern kori keresztényüldözés zajlik”.

z12715944VBiskup Piotr Jarecki
fotó: Wyborcza warszawa

Érthetetlen,

hogy miért feltételezi akármelyik Fidesz-megszólaló, hogy aki hallja őket az Európai Unióról beszélni, az nincs tisztában azzal a ténnyel, hogy azok mi magunk is vagyunk.

A mai világ az önzés diadalát akarja elhitetni az emberekkel,

boldog Jerzy Popieluszko ezzel szemben ma is a hitben való kitartás példája – hangsúlyozta Soltész Miklós államtitkár pénteken Varsóban, a kommunizmus idején mártírhalált szenvedett lengyel papnak szentelt magyar-lengyel kétnyelvű emléktábla avatásán.

Jerzy Popieluszko – ha valaki nem tudná….

1980-tól szoros kapcsolatban állt a Szolidaritás mozgalommal, a hadiállapot 1981-es kihirdetése után nagy tömegeket vonzó, úgynevezett hazafias miséket tartott a Kosztka Szent Szaniszló-templomban. 1984. október 19-én a kommunista titkosszolgálat a 37 éves lelkészt elrabolta és meggyilkolta. 2010. június 6-án avatták boldoggá, jelenleg van folyamatban szentté avatási pere.

Orbán “írói munkássága”

 

A varsói magyar nagykövetség által adományozott, a mártír pap magyarokért való közbenjárását kérő, a templom főoltára közelében elhelyezett emléktábla avatása után Soltész megkoszorúzta a templom kertjében

Popieluszko
A mártír pap

sírját, majd köszöntőt mondott a Jerzy Popieluszko élete és mártírhalála című könyv bemutatóján is. A Molnár Imre történész, diplomata tollából származó kötet magyar és lengyel nyelven jelent meg Orbán Viktor miniszterelnök és Andrzej Duda lengyel elnök előszavával.

Lengyel sajtóértesülések szerint kiadója, a Méry Ratio Kiadó több mint 4 ezer példányt adományoz majd az adventi időszakban a magyarországi iskoláknak.

Soltész államtitkár ezúttal nem adott át állami kitüntetést senkinek. Ami késik, az múlik?

Adakozott a csépai atya – a kereszténység nevében feljelentették!

Keresztényüldözés Magyarországon 2018-ban – Az Orbán-rezsim sötét hétköznapjai

Ilyen nincs és mégis van! Fideszhű lelkészképzés közpénzből?

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.