Sopronban minden választókerületben közös jelöltet indít az ellenzék

Közös képviselőjelölteket indít a Momentum, az LMP, az MSZP, a DK, a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom az októberi önkormányzati választáson Sopronban – jelentették be a pártok és a civil szervezet képviselői pénteki sajtótájékoztatójukon a megyei jogú városban.

Az ellenzéki összefogás nem összeolvadás

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde, a Momentum önkormányzati képviselőjelöltje elmondta, a legnagyobb ellenzéki pártok hónapok óta dolgoznak együtt a városban, és képesek demokratikusan együttműködni. Hozzátette, az ellenzéki összefogás nem összeolvadás. Magyarországon példái vagyunk az igazi demokráciának – hangsúlyozta. A képviselőjelölt kiemelte, Sopron mind a 12 választókerületében indítanak közös jelöltet az önkormányzati választáson. Őket a sajtótájékoztatón a pártok országosan ismert politikusnői mutatták be.

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, országos elnökségi tagja – pártja két képviselőjelöltjét, Supka-Kovácsné Holzhofer Tündét és Pusker Tamást bemutatva – úgy fogalmazott, Sopronban erős, tettre kész csapat hívja ki a Fidesz jelöltjeit.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője Mayer Nándorné Évát, Rápkovics Roland Zsoltot és Mayer Andort ajánlotta a választók figyelmébe, majd megjegyezte: az ellenzék felismerte, hogy a NER-t együtt lehet megdönteni.

Sopron legyen újra élhető!

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt választmányának elnöke Németh Imrét, Borza Józsefet és Horváth Bélát mutatta be. Arra kérte a soproniakat, októberben küldjék el azokat, akik nem törődnek a város életével.

Simon Zoltán, a DK – Vadai Ágnes országgyűlési képviselő által bemutatott – önkormányzati képviselőjelöltje arról beszélt, reméli, hogy az ellenzéki összefogás lendülete kitart, és ez a „remek csapat sikereket ér el”. Sopron legyen újra élhető! – mondta.

Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője Sárvári Noémit és Szakács Gyulát mutatta be. Utóbbi – a párt megyei szervezetének elnöke – kiemelte: az LMP elkötelezett abban, hogy a városok önállósága valódi önállóság legyen. „Sopronban sajnos budapesti irányítással dőlnek el a dolgok” – jelentette ki.

A független polgármesterjelölt a jövő héten mutatkozik be

Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja tizenkettedik jelöltként egy civilt, Major Gyula gépészmérnököt mutatta be.

A sajtótájékoztató után Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde az MTI-nek elmondta, hogy az ellenzéki összefogás által támogatott független polgármesterjelölt a jövő héten mutatkozik majd be.

(Forrás: MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük