Sör a vonaton – Bulvár a javából

Az elmúlt években, ha nem voltál résen és vonatra szállva nem vittél magaddal elemózsiát és piát, éhen pusztultál, vagy szomjan döglöttél. Jóbarát! Ennek vége. Megszánt a MÁV!

Irány a Balaton!

Teszt jelleggel, mert ki tudja “van-e rá igény”, felújítottak néhány étkezőkocsit és június közepéről ráakasztják a napi 8 Balatonra száguldó (?) vonatpárra – jelentette be győzelemittasan Homonyai Róbert, a MÁV-Zrt vezérigazgatója, aki a Bors szerint elmondta (Jó reggel vezér), hogy már évek óta hiányzik ez a szolgáltatás, így azután most felújítottak néhány étkezőt és hadd menjen. A kocsik szépek is, korszerűek is, hát miért ne! Na ugye fiuk, megy ez, ha akarjátok.

Most már csak azt nem értjük, miért lepődött úgy meg a MÁV-vezérkar, hogy hiányzik a lehetőség?

Mi azon a meglepő, hogy az egyébként sem “tűzkerekű” lassúdad vonataikról az utazóknak hiányzott egy-egy szendvics, vagy ahogy most elmésen és nagyon kreatívan elnevezték “MÁV-burger” ( 1290-ft), sör (390-ft), vagy valami üdítő.

Arról nem szólt a vonatügyi főkorifeus, hogy amennyiben sikerrel zárul a világrengető kísérlet, hogyan tovább? Homonyai Róbert annyit azért elárult, hogy szerinte a büfékocsi újabb érv lehet a déli partra utazóknak, hogy a Balaton-Expresszt válasszák.

Most már csak a vonatok tisztaságán, gyorsaságán, a személyzet “utasbaráttá” tételén kellene dolgozni, és akkor alighanem lenne végre egy európai minőségű  vasút társaságunk.

Hajrá, Magyar tenger! Hajrá, MÁV!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük