A Magyar Tudományos Akadémia nyelvtudományi és irodalmi tagozata közös ülésén rendkívüli sürgősséggel tárgyalta Érdes János akadémikus előterjesztésében „A magyar helyesírás egyszeri és ideiglenes módosítása” című javaslatot, amely Soros György nevének új írásmódjával foglalkozik.

Heves, de építő vita

- Hirdetés -

Az érvek és ellenérvek időnként heves idulatkitörésbe torkolló összecsapását követően a kormánypárti többség támogatásával a következő határozatot fogadták el:

A Magyarországot rendkívül károsan érintő, a szép szónak nem engedő agresszív nemzetközi tevékenységére tekintettel jelen határozat visszavonásáig kis kezdőbetűvel kell írni Soros (a jövőben soros) György spekuláns oligarcha vezetéknevét. A testület nyilvánvalóvá tette, hogy amennyiben az érintett továbbra sem hagy fel romboló aknamunkájával, fontolóra veszik a határozat kiterjesztését a keresztnévre is.

A tanácskozást lezáró beszédében a Kormány képviseletében megjelent Rogán Antal pr miniszter köszönetet mondott a Haza érdekét a tudományos szócséplés elé helyező bölcs döntésért, és a Pál utca fiúk végkifejletére emlékeztetve reményét fejezte ki, hogy jelen ügy érintettjét is eléri a végzetes tüdőgyulladás.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét