Soros pénzén képzi nemzetünk kormánya a rendőreinket? – A fagylalt, amelyik visszanyal?

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 550 rendőrnek szervez gyűlölet-bűncselekményekről szóló továbbképzést. Az online kurzust az NKE munkatársai a CEJI (Zsidó Hozzájárulás Egy Befogadó Európához) nevű, Brüsszelben működő, az Európai Bizottság és az Open Society Foundation által is támogatott civil szervezettel közösen hozták össze – írja a 24.hu.

Kormányzati szóhasználattal élve „Soros-pénzből”, az EU támogatásával

arra képzik ki a magyar rendőröket az idegenellenesség növekedéséért felelőssé tehető kormány által bőkezűen pénzelt állami egyetemen, hogy jobban védjék az idegeneket, és jobban büntessék azokat, akik ártanak nekik.

Soros Györgyöt választotta az év emberének a Financial Times

Az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet)

meghatározása szerint gyűlölet-bűncselekmény minden olyan bűncselekmény, amelynél a bűncselekmény áldozatának, helyszínének vagy tárgyának kiválasztása mögött az áldozatok valamely közös tulajdonsága (faji hovatartozás, nemzeti vagy etnikai származás, nyelv, bőrszín, vallás, nem, kor, értelmi vagy testi fogyatékosság, szexuális irányultság és így tovább) által meghatározott csoporthoz való vélt vagy valós tartozása, vagy a bűncselekmény helyszínének, tárgyának e csoporthoz fűződő kapcsolata áll.

Magyarországon évente ötvennél kevesebb gyűlölet-bűncselekményt regisztrálnak, míg az Egyesült Királyságban 60 ezer környékén van ez a szám.

Bencsik András: “Soros és a sátán nem véletlenül alliterál….” – szegény Semjén miért maradt ki?

Hatalmas látenciával kell számolnunk, ennél sokkal több ilyen kategóriába sorolható bűncselekmény történik Magyarországon

– mondja Kozáry Andrea, az NKE Nemzetközi és Európai Rendészeti Tanszékének oktatója. Ő felel az egyetem részéről a kurzusért.

Az egyetemi képzésre járó leendő rendőrtiszteknek

már 2013 óta tartanak gyűlölet-bűncselekmény szemináriumot az NKE-n, ami Kozáry Andrea elmondása alapján szabadon választható, mégis mindig túljelentkezés van rá.

Tiina Astola, az Európai Bizottság Jogérvényesülés és fogyasztópolitika nevű főigazgatóságának vezetője nemrég Brüsszelben a CEJI által rendezett konferencián azt mondta, hogy az Európai Unió alapjogi ügynöksége decemberi tanulmánya szerint az antiszemitizmus sosem látott magasságban van. A konferencia a záróeseménye volt annak a közös munkának, amelynek az egyik eredménye az NKE kurzusa.

A 24.hu azt írja, hogy a konferencián többen megjegyezték, elég pikáns a magyarok részvétele a projektben, mert a magyar kormány sokszor úgy kommunikál, hogy az sokak szerint kimeríti a gyűlöletbeszéd fogalmát.

Soros mindig akad

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük