Soros több mint 32 milliárd dollárt fordított az alapítványaira

A The Times című brit lap a Soros Györggyel szembeni gyűlölet magyarországi kialakulásnak folyamatáról közöl terjedelmes elemzést.

A civilek  finanszírozásával gyűlöletet váltott ki

A konzervatív újság  online kiadásán Tom Kington tollából megjelent írás szerint a magyar-amerikai milliárdost éles bírálatok érték tőzsdei ügyletei miatt, ám az ebből szerzett pénzből a nevéhez fűződő, ma már száznál több országban jelenlévő Nyílt Társadalom Alapítvány működését finanszírozza.

A szerző szerint jóllehet Soros több mint 32 milliárd dollárt fordított az alapítványra, a romák, a migránsok, a nők megsegítését, vagy a polgári szabadságjogok érvényesülésének ellenőrzését célzó civil társadalmi kezdeményezések finanszírozásával azonban gyűlöletet váltott ki, különösen olyan országokban, amelyek Magyarországhoz hasonlóan a keményvonalas nacionalizmus felé sodródnak.

A zsigeri gyűlölet az antiszemitizmusra emlékeztet

A The Times szemleírója szerint Soros György politikai nézetei aligha igazolják a vele szemben online felületeken is megnyilvánuló zsigeri gyűlöletet, amely inkább a sokkal régebbre visszanyúló antiszemitizmusra emlékeztet. A Magyarországon megjelent plakátok, amelyek Sorost a magyar kormányfő, Orbán Viktor politikai ellenfeleinek tevékenységét összehangoló háttéremberként ábrázolták, a társadalmat bábjátékosként ellenőrzése alá hajtó zsidó kapitalista náci imázsát idézik fel – áll a brit lap írásában.

A szerző megszólaltatja Krekó Pétert, a Political Capital intézet vezetőjét, aki szerint nem múlnak a zsidó globalista ármánykodókról szóló összeesküvés-elméletek, mivel ezekkel könnyebb megmagyarázni a világ bajait.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük