Sorskereső – Kulka János új dallal jelentkezett!

Kulka János a fimlvásznon, a színpadon és most már mikrofont ragadva újra énekel is! Már hallható az első dal a hamarosan érkező, Pálmaszív című új lemezéről. A Sorskereső az egyetlen közéleti témával foglalkozó szám az albumban.

A sztrókja előtt pár héttel már elhangzott egy verziója….

címmel debütál a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, Kulka János lemeze, amelyben elbeszéli, milyen is most az élete a súlyos stroke-ja után.

Pálmaszív

A „Pálmaszív” tíz vadonatúj dalt sorakoztat fel, melyek elkészültéről így mesélt tavaly egy Nők Lapjának adott interjúban:

„Tövisházi Ambrus a fő zenész, Tariska Szabolcs a szövegíró. Hat éve kezdtük, Ambrus fölhívott, próbáltunk. Jó volt, kis stúdióban dolgoztunk, Ambrus zongorázott, én énekeltem, néhány dalt. Aztán sztrókot kaptam. Kész. Befejeztük. Aztán évekkel később újra hívott. Próbáljuk meg. Nem ment. Most fél éve megint keresett. Nem adta föl. És sikerült, nemsokára megjelenik”

– mondta Kulka János.

A Sorskeresőt 2015-ben írtuk, az első migrációs krízis idején.

Akkoriban a Zenészek a menekültekért nevű csoporthoz csatlakoztam. Egy héten át segédkeztem egy raktárban, ahova folyamatosan érkeztek külföldről a segélyszállítmányok. Olyan érzésünk volt nekünk, ott pakolászóknak, hogy nagymértékben a mi tempónkon múlik, a 10 fokos őszi esőben, a röszkei réten ragadt szerencsétlen emberek éjszakája. Ekkortájt volt a Keleti pályaudvaron a vonatforgalom leállása, a gyalogosok vándorlása az autópályán, a furgonok raktereiben bekövetkezett, fulladásos tragédiák. Sok gyermek is volt az útra keltek között, innen ered a gyerekdal jellegű formanyelv, mintha az ő szemszögükből látnánk a borzalmakat. A történelem úgy hozta, hogy az orosz-ukrán háború ismét aktuálissá tette az egészet.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Videó-etűd

A kiadvány különlegessége, hogy minden szerzeményhez videó-etűd is készült, ezek közül három már az albumpremier előtti hetekben, csütörtökönként megjelenik a Magneoton YouTube csatornáján.

Hivatalos albumpremier a youtube-on: 2022. október 6. 19h A lemez 2022.október 7-től lesz elérhető a digitális platformokon, illetve cd formátumban.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!