"Tisztelt Polgártársak! Még sosem volt ekkora a veszély és a veszteség!" - írta a MOK Gy-M-S megyei elnöke - Városi Kurír

Sorting by

×

“Tisztelt Polgártársak! Még sosem volt ekkora a veszély és a veszteség!” – írta a MOK Gy-M-S megyei elnöke

Tessék végigolvasni, terjeszteni, és nem megfeledkezni arról, hogy ez a kérdés nemcsak a háziorvost, hanem az asszisztenst is érinti – ajánlja mindenki figyelmébe az alábbi levelet. Dr. Kunetz Zsombor.

Hirdetés

“Lakossági felhívás Covid- oltásokról ! Tisztelt Polgártársak,

Sajnos a Covid járvány egyre nagyobb veszélyt és terheket okoz szinte mindenki számára. Háziorvosok, kórházi, szakrendelői orvosok és ápolók hetek, hónapok óta küzdenek, dolgoznak és egyre nehezebben viselik a terhelést.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a lakosság, az önök tájékoztatása hiányos, gyakran téves, vagy félrevezető. Totális cenzúra van. A kórházakban dolgozók nem nyilatkozhatnak, nem mondhatnak véleményt, a különböző médiák saját érdekeik, pártállásuktól függően torzítva, egyoldalúan informálják önöket.

Az egyik legnagyobb aktuális probléma a Covid elleni oltások szervezése

Szinte minden háziorvos jelzi, hogy a lakosság félrevezetése komoly nehézséget okoz a mindennapi munkájukban. A betegeik elégedetlenek, sokszor agresszivak, mert a közmédiából azt hallják, hogy van elég oltóanyag, a hévégeken is oltanak, s kérdéseikkel nyugodtan forduljanak háziorvosukhoz. S a tapasztalt problémákért a háziorvosukat, teszik felelőssé, gyakran rajta kérik számon, néha támadják, vagy fenyegetik az elmaradt, vagy még meg sem érkezett oltások miatt.”

“Ezért kérjük önöket, hogy ismerjék meg és terjesszék a tényeket az oltásszervezéssel kapcsolatban:

1. Jelenleg nem áll rendelkezésre a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon sem minden regisztrált számára elegendő oltóanyag.

2. Az oltandó személyeket alapvetően nem a háziorvosaik jelölik ki és a beoltás sorrendjét sem tudják döntően befolyásolni.

3. Az oltások központi elosztásánál számos zavar észlelhető folyamatosan.
Ezért sokszor elmaradnak leszervezett, megbeszélt oltások, egy térségen belül is nem logikusan kapnak oltást. E miatt egyes parxisokban sokszor az idősebbek, magasabb kockázatúak még nem jutnak oltáshoz, miközben ugyanabban vagy a szomszédos területen már alacsonyabb rizikójú jóval fiatalabbak is oltáshoz jutnak.

4. A különböző oltások előnyeit, kockázatait és az oltásokról rendelkezésre álló megbízható tudományosan megalapozott ismreteket, nem sikerült széles körben a lakossággal és az orvoskollégákkal sem megismertetni.

5. Az oltást végző háziorvosokat nyomásgyakorlással, fenyegetéssel és egyeztetés nélküli, egyoldalúan megállapított, gyakorlatilag megalázóan alacsony díjazással “motiválják, ellentételezik”. Ami tovább fokozza a kimerült és rendkívül stresszelt orvoskollégáink nehéz helyzetét.

6. Az oltást végző háziorvos kollégák nagyon gyakran sem adminisztratív sem más logisztikai támogatást sem kapnak az oltások szervezéséhez, végzéséhez.”

“Mindezért elnézésüket és megértésüket kérjük!

Kérjük segítsék kollégáinkat ebben az egyre nehezedő helyzetben, megértéssel, türelemmel.

Orvos és ápoló kollégáink döntő többsége legjobb tudása szerint, erőn felül tesz meg jelenleg is mindent az önök érdekében.

Tudjuk, hogy sajnos akadnak néha kivételek. Ha hibát, hiányosságot tapasztalnak, azt jelezzék. De előbb kérjük, hogy fenti tényeket vegyék fontolóra.

Köszönöm kollégáim nevében is együttműködésüket , támogatásukat és együttérzésüket! Vigyázzanak egymásra! Még sosem volt ekkora a veszély és a veszteség !

Tisztelettel, Dr. Szijjártó László MOK Gy-M-S megyei elnök”

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

  • 2021.03.15 - 15:47
    Közvetlen hivatkozás

    Ez mind-mind a káoszkormány vétke. Sajnos orbán olyan teszetosza semmiresejó embereket kukázott össze,(szinte minden poszton ilyeneket látni),viszont mind egytől egyig kellemesen érdesnyelvű,és ha ezzel még a megfelelő csapásszámot is produkálja,hosszú életű lesz a rezsimben. Ha ehhez még bólogatni is tud a fényességes
    tekintetű vezír bármelyik agyament ötletére,azt még tán szentté is avatják.Itt van mindjárt nyunyó néni a két rendőrrel. A világon semmire se jó. Soha nem volt még ilyen rossz tisztifőorvos ebben az országban.Szétverték az ÁNTSZ-t,akik megoldották volna pillanatok alatt az oltási tervet,és lebonyolították volna az oltásokat is.Aztán itt van Kásler,aki egy megfáradt,belassult vénember,idióta nyilatkozatokkal,akinek az egészségügy is a feladatai közé tartozna,de csak káoszt csinált,és zűrzavart.Az egészségügyet a belügyminiszter felügyeli,aki nyilván nem ért hozzá.Milyen kormány ez,ahol ekkora kupleráj van?Bár,ha belegondol az ember,a kuplerájban a madam rendet tartott,és fegyelmet.A kormány,azaz orbán,merthogy egyszemélyes kormányzás folyik,ismét megkapta a különleges jogrendet,de ennek leple alatt csak a simlis,gyanús ügyleteiket végzik,a munkát,a felelősséget rálőcsölték az orvosokra,akik a “sima” betegeiket már-már képtelenek ellátni,mert a kormány akkora káoszt csinál az oltások körül. Hát,nagyon sokan azért várjuk nagyon ’22-t,mert ennek a káosz-és maffiakormánynak mennie kell.Feltéve,ha ezt az egészet megússzuk élve…(és akkor még nem is beszéltünk a kormány/orbán idióta szerződéséről,amit baromi fontos volt épp most,a járvány közepén aláíratni az eü-s dolgozókkal.Egyébként is 20 ezer dolgozó hiányzott az eü-ből,most elment még 5500. Gratulálunk orbánnak,ha az volt a cél,hogy teljesen tönkrevágja az egészségügyet. Sikerülni fog.)

    Válasz
  • Visszajelzés: „Most háborús helyzet van, bevethető hadsereget készítünk fel" - indul a Spartacus-projekt - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.