“Sosemvolt” zászlók országa lettünk?

A múltba révedés velejárója a “sosemvolt” zászlók kitalálása. Augusztus 20-ra a Parlament változott egy ilyen zászlótartójává, most a hidak következnek.

A „családbarát ország” zászló

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy hét hídon csaknem ötszáz zászlót helyeztek ki hétfőn, amelyekkel azt akarják üzenni, hogy a kormány támogatja a családalapítást, a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, illetve arra hívják fel a figyelmet, hogy

„családban élni jó”.

Emlékeztetett arra, hogy idén, a családok évében minden eddiginél több támogatás jut a családoknak, és számos kormányzati, civil, önkormányzati és egyházi program is zajlik.

zaszlo
fotó: MTI

Az államtitkár szerint ahogy a hidak is az átkelést segítik,

úgy a kormányzati támogatások is a fiataloknak a családi életbe való átlépését kívánják könnyebbé tenni.

Eközben a valóságban….

Kérdéseink:

  • Az nem tartozik a családok segítéséhez, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tanerő várja az iskolásokat?
  • Nem ebbe a kategóriába tartozik, hogy alapszinten elvárható orvosi ellátás biztosítsa a családok tagjait abban, hogy életben maradjanak?
  • Az nem a fiatalok érdeke, hogy olyan szakmát tanulhassanak olyan szinten, ami versenyképes jövedelmet és megélhetést biztosít nekik?
  • Az nem a fiatalok biztonságát jelentené, ha tudnák, hogy szüleik, nagyszüleik biztonságos nyugdíjas éveik alatt velük maradnak segíteni tudják őket?

Ezeken a problémákon nem segít pár sebtiben kitalált zászló.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük