Sötét jóslat a német alkancellártól: a gázprobléma nagyobb lehet, mint a járvány okozta összeomlás - Városi Kurír

Sorting by

×

Sötét jóslat a német alkancellártól: a gázprobléma nagyobb lehet, mint a járvány okozta összeomlás

Robert Habeck szerint már dúl a háború Németország ellen, és azt az energiahordozókkal vívják A német alkancellár  egy berlini ipari fórumon beszélt arról: az orosz gázszállítás csökkentését Németország elleni gazdasági támadásnak tartja – írja a Bild.

Hirdetés

Németország erősen függ az orosz gáztól

A politikus emlékeztetett arra: Németország erősen függ az orosz gáztól, és azóta is gondokkal küzd, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök jelentősen csökkentette az országba érkező gáz mennyiségét. A probléma már régóta a német politika homlokterében van, készül a vészhelyzeti terv is, de az alkancellár most egészen keményen fogalmazott.

“Ebben a támadásban az energiát használják fel fegyverként”

– jelentette ki Habeck.

A drámai hatás sem maradhat el

A zöldpárti politikus arra figyelmeztette hallgatóságát: a gázszállítás leállítása drámai hatással lehet a gazdaságra.

„Sokak számára nem világos, de a gázprobléma komolyabb lehet, mint a koronavírus-járvány”

– közölte. Az alkancellár szerint a Kreml despotája félelmet akar szítani a világban, többek között az elszegényedés rémével fenyegetve.

„Ez a stratégia nem lehet sikeres”

– jelentette ki.

A német gáztárolók töltöttsége jelenleg 58,1 százalékos. A Szövetségi Hálózati Ügynökség, mely többek között a német energiaellátási hálózatokért felel, már most félreveri a harangot: a fogyasztókat és az ipart is energiatakarékosságra szólították fel.

Vissza a lezártnak hitt múltba?

A napokban a német energiaszektorban olyan döntés született, a tartalékba helyezett környezetszennyező szénerőműveket is az áramtermelés szolgálatába kell állítani.

(Forrás: Blik)

Az EU szerint viszont:

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Sötét jóslat a német alkancellártól: a gázprobléma nagyobb lehet, mint a járvány okozta összeomlás

  • 2022.06.22 - 10:15
    Közvetlen hivatkozás

    Nem érthető a német felindulás. Fél éve mást sem hallani, minthogy szankcionálni kell az orosz olajat és gázt. Hát most megkapják amit akartak. A velejéig rosszindulatú s ostoba EU segít megszabadítani Németországot az orosz energiától. Vigadj német, az történik, amit akartatok!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.