Spielberg és Stephen King rajongók, figyelem! A két nagyágyú egy Netflix sorozatban

A világhírű rendező, 1984-es megjelenése óta szeretné megrendezni King és társszerzője, Peter Straub világhírű regényét, ám valami gond mindig akadt. Eddig – mert most hála a filmcsatorna  nyújtotta lehetőségeknek, nagy valószínűséggel összejön a két óriás találkozása a képernyőkön. Spielberg megrendezi a maga sorozatát King Talizmán című, különös hangulatú fantasiából. 

Jack Sawyer útja a talizmán után

A  mű szerint egy kisfiúnak, Jack Sawyernek egyetlen lehetősége rákbeteg édesanyját megmenteni, ha megszerzi a Talizmánt, odáig viszont nagyon hosszú, kalandos és veszélyes út vezet, méghozzá nemcsak ebben a világban, de egy párhuzamos valóságban is, aminek sok érdekes törvénye van, köztük ott a mi fizikánk törvényeinek egy része is megváltozik. A különös “utazás2 megtervezése, és megvalósítása legalábbis a képernyőkön valószínűleg csak egy Spielberg kaliberű rendezőnek sikerülhet. Most elérkezett végre az idő, és készülhet a Netflix új sorozata a regényből aminek megfilmesítési jogát a rendező már a megjelenés előtt évekkel megvette.

“A talizmán című sorozatnak Spielberg mellett a nagysikerű scifi-horror sorozatot a “Stranger Thingset” is készítő Duffertestvérek lesznek a producerei. A  szériát a szintén Stranger Thingses Curtis Gwinn írja, szóval igazi nagyágyúk dolgoznak azon, hogy megkapjuk minden idők egyik legjobbjának ígérkező alkotását. Minden különösebb rizikó nélkül is megjósolható, hogy a sorozat  hatalmas durranás lesz, hiszen Stephen King, Steven Spielberg és a Duffer testvérek együtt biztos, hogy maradandót fognak alkotni. A bemutató dátumáról még nincs információ, de ha minden jól megy, talán 2-3 éven belül láthatjuk a végeredmény” (promotions.hu)

Persze láttunk már olyat, hogy kiváló művészek összefogásából minden várakozás ellenére csak valami közepes, esetenként még annál is rosszabb alkotás jött létre, elég itt csak éppen a Spielberg és  és Tom Cruise összekapaszkodásával H.G.Wells “Világok Harca” című művéből készült 2005-ös filmre gondolnunk, ami finoman szólva sincs a két művész eddigi életmű- listáján még az első 20 mű között sem, nemhogy a dobogón.

Ez már biztosan  klasszikus!

Spielberg, King, figyelmeztetes
illusztráció: V.K.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük