Hogy kerül a csizma az asztalra? Kicsit nem figyel az ember és a NAV katonai irányítás alá került? Vagy egészen másról van szó? De miről….?


A honpolgár kérdez…., de ki válaszol?

A közösségi oldalon bukkantunk az alábbi, felettébb érdekes okfejtésre:

“Srácok, ma kaptam a NAV-tól egy levelet (sima nullás igazolás kérése ügyében, semmiféle hadászati és hasonló tevékenységről nincs szó). Végigolvastam. Nem kellett volna!

Most azon agyalok, hogy a fenébe kerül egy ilyen hétköznapi válaszlevélre aláíróként egy DANDÁRTÁBORNOK….

Tolmácsot kérek!!!

Miről maradtam le?

UPDATE:

Na, kibogoztam a dolgot, tanulmányoztam a NAV szervezeti felépítését. Szóval: van a NAV élén államtitkári rangban egy fickó, és van neki 4, azaz négy db helyettes államtitkára. (Az egyik egy hölgy, amikor megláttam a fotóját, azt hittem, Schwarzenegger húga! 😀 ), 1 főigazgató-helyettese, 7 szakfőigazgatója, valamint a Központban 31 főoosztályvezető.

Aztán van egy kiemelt igazgató, vannak a megyei igazgatóságok(19) + 3 budapesti (É, D, K — nyugati nincs, arra nem megyünk!) , ezek közül csak kettőben van ilyen “tüzérek, tüzérek, megjöttek-e már”, Pest megye az egyik, nemhiába, veszélyes környék ez, hiszen itt lakom!

Aztán van 7 egyéb típusú igazgató, egy bűnügyi főigazgató + főig.h + 7 igazgató (lejjebb már nem megyek a ranglétrában, mert már nem férne ki (hiába, sok a rokon és a haver).

Egyébként csak nekem tűnik cseppet összeférhetetlennek,

hogy egyszerre lát el államigazgatási és fegyveres rendvédelmi feladatokat (kérem, hogy most ne gyertek a rendőrséggel, hogy az is ilyen, mert van néhány cseppnyi különbség)? Vagy államigazgasson vagy rendvédjen. Tudom, sokat akarok. Mit melóztak rajta Vityáék, hogy összeolvasztva egyes területeket, létrehozhassák a “puritán államigazgatást”…. Ez jól sikerült, ahogy a fenti felsorolás is mutatja…

De az is lehet, hogy a válasz sokkal egyszerűbb: meglátták a vezetéknevemet, rájöttek, hogy ez valami katonai téma, és rászignálták a dandártábornokra… :-)”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét