Stadionhasznosítás kínai módra – ez lenne a kijelölt magyar út?

Mióta meghirdette pártunk és kormányunk a kínai-magyar testvériség újabb szintjét, az okát illetően különböző találgatások keltek szárnyra.

Csak nem?

Aztán jött a hír, hogy Kínában tíz embert halálra ítéltek. Kuangtung tartományban történt az eset, aminek a különlegessége, hogy nemcsak egy stadionban ítélkeztek, de az ítéleteket ott is hajtották végre. A szörnyű eseményre  nézők ezrei voltak kíváncsiak. Hét elítéltet  drogügyek, a többieket pedig gyilkosság és rablás miatt várta a halál.

Nem bízták a véletlenre a közönségszervezést, négy nappal az esemény előtt meghívókat küldtek szét a helyieknek a közösségi médiában. A vádlottakat rendőrségi furgon vitte a helyszínre.

A több ezer néző között diákok is voltak iskolai egyenruhában, sokan a mobiljukkal filmeztek. Az ítéletet amit rögtön a kihirdetés után végre is hajtottak.

A “selyemút” csodája

Kínában több embert végeznek ki évente, mint a világ többi részén együttvéve. A pontos adat államtitkoknak számít, de tavaly körülbelül 2000 kivégzés történhetett. Az ilyen nyilvános tárgyalások viszont nagyon ritkák. (Guardian)

(forrás: 444)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük