Steve Bannon: Orbán előbb volt Trump, mint Trump

Előadást tartott Steve Bannon Budapesten több kormányközeli szervezet meghívására. Az amerikai alt-right szószólójával azonban a magyar állami tévéjén kívül más kamera nem találkozhatott. A beígért élő közvetítés is elmaradt.

A trumpi politika Közép-Európára gyakorolt hatásainak elemzését ígérő beszédre helyhiányra hivatkozva nem engedték be a nemzetközi és a magyar sajtó több képviselőjét, noha legalább 15 szék üresen maradt az előadás alatt is.

Steve Bannon jórészt Trump elnökséghez vezető útjáról, sikeres első évéről, és saját antielitista nézeteiről beszélt. Úgy fogalmazott például, hogy “az elit a legkorruptabb, leghozzánemértőbb társaság, aki vezeti a társadalmat”. Eközben mindössze néhányszor szőtt bele mondandójába európai vonatkozású elemeket, az egyetlen nagy tapsot pedig az általa hősnek és hazafinak tartott magyar miniszterelnök menekültválság idején tanúsított magatartására utaló kijelentésével aratta, amikor azt mondta: “Orbán előbb volt Trump, mint Trump.”

Jogtalanul felhasznált zenék miatt tiltották le az élő közvetítést

Bár a kormánybarát sajtón kívül senkit sem engedtek be Schmidt Mária konferenciájára, de a délelőtti műsort legalább a Youtube-on lehetett nézni élőben, de délutánra, amikor az amerikai szélsőjobb kulcsfigurája, Steve Bannon talán valami izgalmasat is mondott volna, a közvetítés megszakadt.

Pedig amikor a rendezvényt szervezői visszautasították az Index sajtóregisztrációját, azzal biztatták őket, hogy „az előadások nyomon követésére így is lehetősége lesz, mivel honlapunkon élőben közvetítjük a konferencián elhangzottakat”. De nem így lett.

Úgy tűnik, kivételesen nem a szervezők akarták eltitkolni, hogy Bannon mit gondol Európa jövőjéről, hanem a YouTube tiltotta le az élőt az előadások szünetében engedély nélkül felhasznált zenék miatt.

(Forrás: Euronews, 444)

Kapcsolódó:

Az Index, a HVG, a HírTV és a Zoom újságíróit sem engedik be Bannon előadására

A Guardian újságíróját nem engedik be Steve Bannon budapesti előadására

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük