“Stop CÖF” Szegeden – A városban n(s)em kívánatos a “közhasznú” alapítvány történelemértelmezése!

Az megvan, hogy közpénzből szervált egy kamiont a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezésében a Nemzeti Jogvédő szolgálat (NJSZ), hogy bemutassa a Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök által elmondott Őszödi beszéd elhangzása után 2006-ban kirobbant tüntetések eseményeit, a “rendőrterrort” sajátos értelmezésében “Vérbe fojtott köztársaság” címmel.

CÖF-vándorkamion grasszál október 23-ig az országban…

Azoknak, akik azt szeretnék látni, ahogy az MTV székházánál dúlt a felbőszült “nép”, vagy ahogy szintén ott felgyújtottak egy autót, esetleg, ahogy Budapest utcáin randalíroztak ugyanők felborogatva a kukákat, megfélemlítve az egészre csodálkozó szemmel bámuló sokaságot, vagy az ellopott harckocsival az Astoriánál rémisztgetőket, netán a leengedett redőny mögött otthonukban félő családok gyerekeinek -akiket ma oly vehemensen véd a regnáló egy mesekönyvtől- rémálmairól készített rajzokra kíváncsiak, sajna csalódniuk kell. Ilyenek nincsenek. Vannak viszont az MTI beszámolója alapján

“…gumilövedék, könnygázgránát kilövésére alkalmas karabély, akkori rohamrendőr egyenruha, továbbá öt televíziós képernyőn a 2006-os tüntetések felvételeit, a résztvevőkkel készített interjúkat, ami közben a hangszórókból az Őszödi beszéd szól….”

“Stop CÖF” Szegeden

Gyurcsányék eddig bírták – Szegedre nem engedik be a vándorkiállítás kamionját

-jelentette felháborodottan a CÖF közösségi oldalán.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat által szervezett „2006. október 23-i Vérbefojtott szabadság” nevű országos vándorkiállításunkat Szeged város önkormányzata barátságtalanul elutasította, ezzel eddig egyedüli módon járt el a tekintetben, hogy a szólás és véleménynyilvánítás szabadságát megsértette, és a kiállítás megtekintését megakadályozta a szegedi polgárok számára. Részletek holnap délelőtt rendkívüli sajtótájékoztató keretében.

A kommentekből….

“”Vérbe fojtott szabadság” ez tetszik. A kérdésem az lenne, hogy azt a hatástalanított emlékmű tankot amit a “békésen tüntető civilek” kötöttek el és fordítottak a terrorizáló rendőrök ellen szintén viszik mindenhova? Akkor megértem, hogy nem engedték be önöket.”

“Ezek megszokták hogy Ők az urak de elfelejtik,hogy a szocializmusnak vége!”

“Bolsevik bástya. Már csak az Auróra hiányzik a Tiszán…”

“A Fidesz helyében minden magyar állampolgárnak kötelezővé tenném, hogy megnézze ezt a kiállítást! Már óvodás kortól, hetente kétszer legyen kötelező megnézni! És utána kötelező legyen olvasónaplót írni belőle! Az nem kifogás, hogy még nem tud írni, mert csak kiscsoportos! Akkor a szülőt kell elővenni, miért nem tanította meg eddig?”

“Miért Szeged magánbirtok? Azért mindennek van határa, a nagy demokraták” már elérték !”

“Menjetek ki vele Brüsszelbe! Ott biztosan ünnepelve fogadnak majd titeket. Úgy mint legutóbb. Emlékeztek? De most már legyen annyi eszetek, hogy visztek magatokkal valakit, aki legalább angolul béget egy picit. Legalább annyit, hogy megértsétek a rendőröket. ”

“A szólásszabadság ugyebár bolsi módra.”

“Mit várhatunk egy Botka vezette proletár diktatúrától ? A sok panelproli meg tapsol neki ! Ez Szeged és a bányászbéka esete !”

“Mit képzel a rolex laci?Szeged nem az ország része?A bohócigazgató,a felesége,meg az egész ballibernyák slepp csak úgy lófrált mindenhol az országban,rendőri asszisztencia mellett,csak,mert demokrácia van és jogállam!Szegeden meg diktatúra van,ballibernyák diktatúra!”

“bizonyára tudod hogy amennyiben egy “békés tüntetésen” egy tank megy veled szembe az az álmoskönyv szerint is rossz ómen. Én akkoriban 19 éves fejjel ott voltam ahol a helyem volt. Iskolában. Amikor pedig beindul a térkövek felszedése, a gyújtogatás, fosztogatás (erre ékes példa a “békés ostroma” az MTV székháznak ahol a “forradalmi tanács” vagy nem is tudom minek nevezték magukat azért akart bejutni, hogy be olvassák a követeléseik, de a végén csak szétkapták az épületet), és ugye a fent említett tank, akkor ne várd hogy egyesével válogatnak és egy csata közepén a rendőr majd azt leáll megkérdezni, hogy bocsi te most harcolsz vagy csak bámészkodsz?! Amikor a focihuligánok megjelentek és a kivezényelt rohamrendőröket elkezdték megtámadni, a békés tüntetőnek akkor kellett volna elhúznia haza ha féltette a seggét.
Hogy volt-e rendőri túlkapás? Lehet. Lehet-e őket hibáztatni főleg, hogy katonai eszköz is volt a nép kezében? Nem hinném. A rendőröknek könnygázgránátok és gumilövedékek álltak rendelkezésre. Egyik sem halálos. Fegyvert ki se vittek, pedig egy tank esetén teljesen törvényes lett volna az éles fegyver használat. Ez a nettó történelemhamisítás legnagyobb turnéja amit valaha bárki megengedett magának a modern korban.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

"Stop CÖF" Szegeden - A városban n(s)em kívánatos a "közhasznú" alapítvány történelemértelmezése!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.