Az MSZP a fenti néven egy olyan törvénycsomagot nyújt a parlament elé, amely 75 százalékos különadót vetne ki az elmúlt nyolc év harácsolóira.

[mnky_ads id=”10551″]

A szocialisták csomagja három törvénymódosításból áll

Harangozó Tamás, a szocialisták országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón a kormány „Stop Soros” javaslatára utalva, úgy fogalmazott, Magyarországra nem egy távoli, idős bácsi, hanem Orbán Viktor oligarchái jelentenek veszélyt. Ők a gyermekek elől a tanulás, a betegektől pedig a gyógyulás lehetőségét veszik el, miközben mértéktelenül gazdagodnak az adófizetők meglopásából.

[mnky_ads id=”10552″]

A szocialisták csomagja három törvénymódosításból áll, az első kettő „az elmúlt nyolc év harácsolóinak elszámoltatásáról és az extraprofit visszaszerzéséről szól”, a harmadik pedig garantálja, hogy a jövőben „ne történhessenek ilyen galádságok, bárki is kormányozza az országot” – fejtette ki az MSZP politikusa.

A letelepedési kötvényüzlet részvevői is fizessenek

Kiemelte, az osztalékjövedelmekre és a vállalkozásokból kivont jövedelmekre az általános 15 százalék helyett 75 százalékos különadót vetnének ki – jelentős összegű közösségi források felhasználása esetén. A változtatás azokra a cégekre vonatkozna, amelyek árbevételük felét, 100 millió forint fölötti uniós, illetve hazai közpénzből szerzik és tisztességtelen mértékű haszonra tesznek szert.

Az MSZP emellett kezdeményezi, hogy a letelepedési kötvényüzlet részvevői is fizessenek 75 százalékos különadót, mivel erkölcstelen, a közvagyon helyett magánvagyont hizlaló tevékenységet folytattak.

Harangozó Tamás közölte, javaslatot tesznek arra is, hogy a közpénzek tisztességes felhasználása érdekében teljes egészében vissza kelljen fizetni azokat a támogatásokat, ahol a kedvezményezettek megszegték az átláthatósági és összeférhetetlenségi szabályokat.

(Forrás: MTI)

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét