Sorting by

×

Stop Soros helyett Stop Koronavírus! – 5 intézkedés, amit azonnal meg kell tenni!

A koronavírus elérte Európát: Olaszországban egyetlen hétvége alatt háromról több mint kétszázra ugrott a megerősített koronavírusos megbetegedések száma, majd Ausztriában és Horvátországban is megjelentek az első betegek.

Magyarországnak fel kell készülnie a koronavírus hirtelen megjelenésére,

hogy a lehető leghatásosabban megfékezzük annak terjedését. A Momentum az alábbi 5 intézkedést javasolja, amiket egy felelős kormánynak minél előbb meg kell lépnie:

  • STOP SOROS helyett STOP KORONAVÍRUS: Indítson információs kampányt a kormány a propagandára szánt milliárdokból. A legújabb, csak uszításra alkalmas kommunikációs kampányokból csoportosítsák át a forrásokat egy információs kampányra, amivel tájékoztatható a lakosság a megelőző intézkedésekről.
  • Fokozott ellenőrzés bevezetése a reptereken és a határokon. Fokozott ellenőrzésre van szükség az országhatárokon, hogy már a határon megkezdhessék a betegek szűrését. Emellett a reptereken mostantól ne csak a Kínából érkező utasokat vizsgálják, hiszen a vírus már egyre több országban jelen van.
  • Gyors képzés a háziorvosoknak. Vegyenek részt a háziorvosok egyetemek által szervezett oktatásokon – hasonlóan ahhoz, ahogy a Szegedi Tudományegyetemen minden egészségügyben dolgozónak dokumentáltan részt kell vennie egy belső oktatáson, amit az infekciókontroll osztály tart.
  • Megfelelő eszközök beszerzése, élelmiszertartalék felhalmozása. Magyarországon globális vírus jelenléte nélkül is kórházi fertőzésekben halnak meg emberek, egyértelmű, hogy a kórházaink nem állnak jelenleg készen egy ilyen agresszíven terjedő vírus megfelelő kezelésére. Megfelelő mennyiségű légzésvédőt és fertőtlenítőszert kell biztosítani az orvosok és ápolók számára, valamint élelmiszertartalékra is szükség van – 2016 óta tudjuk, hogy az államnak nincs élelmiszertartaléka, ami egy komolyabb járvány esetén komoly problémákat okozhat.
  • Az állam támogassa a betegek családjait. A magyarok nagyobb része hónapról hónapra él megtakarítás nélkül, így nem tudják például fizetni a közüzemi számlákat, a betegség felüti a fejét a családban. Garantáltatni kell, hogy ebben az esetben az állam fizeti ezeket a számlákat, a nagy szegénységben élők számára pedig biztosítja az élelmiszerellátást!

Forrás

Mi figyelünk és tájékoztatunk:

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.