Stop Viktátor! – szimpátiatüntetés a Trafalgar Square mellől

A brit főváros szívében a Trafalgar Square tőszomszédságában szerveznek a hazaival egy időben tüntetést az angliai magyarok. Sokuk csalódott és felháborodott az április 8-i  választás eredménye miatt. 

STOP VIKTÁTOR!

“Kiállunk és felemeljük hangunkat a Magyarországon elcsalt választások miatt.
Visszaköveteljük, ami a miénk is! A szabad, demokratikus, Európai Magyarországot!”

– írják a közösségi oldalon, amit az eseményre hoztak létre.

A szimpátiatüntetés április 14., 16:30 kezdődik, amire eddig cirka 1.000 ember reagált. A posztokból kiderül, hogy értesítették az eseményről a két vezető lapot is, a Guardian-t és az Independent-t. 

“Lényeg az, hogy magyarországi diktatúra tekintetében a szavazók jelentős hányadának szerencsére nincs személyes tapasztalata, ezért is nem veszik észre a hasonlóságot. A vészterhes jeleket ami súlyos következtetésekre készteti az idősebb, gondolkodó korosztályt.

Sajnos ha most nem állunk ki és nem adunk hangot az igazi 2/3 vagy reálisabban a 4/5 akaratának, akkor vége a dalnak. Mert a magyarok 80%-a változást akar! (…) Biztosan tudom, hogy nem kevesen vagyunk azok, akiket ledöbbentett a választás körül lezajlott és azóta is folyamatosan zajló események. Ilyen arrogánsan semmibe venni mások jogait és akaratát, egyszerűen elfogadhatatlan!

Egyre nyilvánvalóbbnak látszik, hogy a szavazatok újraszámlálása nem elég! Új választást kell követelnünk és a csaló szavazók kizárását a választásról!”

– olvasható az eseményről hírt adó hungliaonline.com portálon.

A helyszín:

Mi vagyunk a többség! – Tüntetés a demokráciáért – IDŐPONTVÁLTOZÁS

Az Úristenit! – nem marad más hátra, mint az utca!

Levélváltás a választás kapcsán Londonból és Budapestről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük