Strandjárőr van, plexi választófal (még) nincs – 2020 balatoni nyár

Ez a nyár emlékezetes lesz, az tuti! A sör-lángos kombóhoz idén hozzátartozik a strandjárőr látványa a Balatonnál is. Ugyan plexifallal nem választanak el minket a mellettünk napfürdőzőtől, de az előírt távolságot mindenkinek ajánlatos betartani.

A szemmértékét ne hagyja otthon!

Siófokon egyenpólós strandjárőrök razziáznak majd a parton, Balatonfüreden pedig a biztonsági őrök és a vízimentők munkakörébe illesztik a biztonsági előírások betartatását a parton és a vízben

– írja a Ripost.

Siófokon a fizetős strandokon létszám korlátozás is lesz,

és a napozóágyak elhelyezésével és táblákkal is segítik a kötelező védőtávolság betartását.

„40 százalékkal megnöveltük a vízbejáró lépcsők számát, ezzel is csökkentve a torlódást a Balatonba történő bejutáskor. Siófok összes strandja, teljes felkészítéssel május 29-én nyit, s a jegyárakba nem építjük bele az óvintézkedések miatti kiadásokat, illetve a létszám korlátozás miatti kiesést sem„

– közölte a Riposttal Illés Virág, a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal kommunikációs és turisztikai referense.

Országszerte ügyelnek a távolságtartásra és a fertőtlenítésre

Gyakori fertőtlenítés lesz a korlátoknál, ajtókilincseknél és minden más olyan a területen, amelyet rendszeresen megérintenek az emberek. Több helyen is alkoholos kézfertőtlenítő áll majd a fürdőzők rendelkezésére. A vendégekkel érintkező személyzet pedig maszkot, illetve gumikesztyűt visel majd.

„A plexifalakat tengerpartokra tervezték, de nagyon felforrósodhat köztük a levegő, így külföldön is sok helyen elvetették az ötletet. A strandok napozóterületein pedig azért nincs értelme napozóköröket festeni, mert az egy háztartásban élőknek nem kell betartani a másfél métert.

Így más méretű napozóterületre van szüksége egy egyedül érkezőnek, mint egy 4-6 tagú családnak. Mivel a magyarok bizonyították, hogy komolyan veszik a koronavírus miatti intézkedéseket, bízom benne, hogy a strandokon is betartják az előírt távolságot”

– nyilatkozta a portálnak Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása szerint

egy főre legalább 4 négyzetméter vízfelületnek és legalább 16 négyzetméter napozóterületnek kell jutnia.

„Ez azt jelenti, hogy a korábbiakhoz képest feleannyi látogatót tudnak fogadni a strandok, vagyis egy-egy melegebb nyári napon hamarabb lesz telt ház.  Az öltözőknél is ügyelnek majd az üzemeltetők a létszámra és a távolságtartásra.

csütörtök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük