Sorting by

×

„Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz, ti lesztek a következők, Putyin nem fog megállni” – Sírva üzent a magyaroknak és Orbán Viktornak az ukrán nagykövet

Péntek délután kemény szavakkal fordult a magyar nép felé Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete Political Capital által szervezett zárt körű budapesti konferencián.

„Sokat tesz a Nyugat, de nem eleget. Meg lehetne állítani az oroszokat, de most fegyver nélkül állítanak meg tankokat az emberek Ukrajnában. A megszállt városokban a himnuszunkat éneklik a tereken. Több segítség kell!”

– mondta a nagykövet a 444.hu cikke szerint.

„Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz”

„Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz”

– utalt Orbán Viktor kijelentésére, aki szerint háború idején megfontoltan szabad csak reagálni, és ezért stratégiai nyugalomba vonult a háború ügyében. Megindultságában sírva beszélt Nepop arról, hogy a Nyugat nagyon elkésett a szankciókkal, pedig a háború előtt kérte az ukrán kormány, hogy büntessék meg Oroszországot, hátha meg lehet előzni a legnagyobb bajt.

„Nagyon sok embernek kellett meghalnia, hogy végre lépjenek. De még mindig lenne mit tenni. Hány embernek kell még meghalnia, hogy lépjenek?”

– többek között az energetikai üzletek felmondására célozhatott, hiszen így folytatta:

„Nektek fontosabb a rezsicsökkentés, mint az emberi életek?”

“Ti lesztek a következők….”

„Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat? Nem az emberi élet a fontos? Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb? Kérem, idén csak azok menjenek ki az utcára ünnepelni, akikben van bátorság kiállni a szabadság mellett!”

Azt mondta, a nyugati és így a magyar kormány még nagyobb támogatása azért is kulcsfontosságú, mert ha Putyin legyőzi Ukrajnát, akkor utána megy tovább, mert vissza akarja állítani a szovjet érdekszférát.

„Ti lesztek a következők, Putyin nem fog megállni!”

– mondta. Szerinte a NATO önmaga védelmében sem maradhat ki ebből a „harmadik világháborúból”.

Emlékeztetett: Magyarország komoly sérelme, hogy 1956-ban nem kapott nyugati segítséget az oroszok ellen. Felhívta a magyarok figyelmét, hogy most, amikor hasonló helyzetben vannak az ukránok, ne álljanak a rossz, vagyis az orosz oldalra. Megköszönte azoknak a magyaroknak a kiállását, akik tüntettek az orosz nagykövetség előtt. Szerinte nagyon fontosak ezek az üzenetek.

Köszönet

Nepop nagykövet ugyanakkor megköszönte a magyar kormánynak és a magyar társadalomnak, hogy milyen sokat segítenek a menekülteknek. Szintén megköszönte, hogy a magyar kormány támogatta az EU-s szankciókat és egyéb döntéseket a nemzetközi szervezetekben, és megköszönte a Kárpátaljára küldött magyar állami segélyeket is. Hozzátette, ha fegyvert nem is ad Magyarország, egyéb felszerelésekre nagyon nagy szükség lenne a túléléshez: generátorokra, hálózsákokra például.

„Bár jobb a magyaroknak, ha az ukránok harcolnak most azokkal a fegyverekkel, mintha majd nekik kell ezekkel védeni a határaikat.”

Elkeseredetten mondta, hogy a nyugati hatalmak nem jártak közben, hogy az izraeli Vaskupola rakétaelhárító fegyverrendszert megkaphassák. Arra emlékeztette még a magyarokat, hogy kárpátaljai magyarok is harcolnak is az oroszok ellen.

„Legyenek részesei a győzelmeknek, ez a magyar nemzet háborúja is az agresszor ellen”.

Felszólította a magyarokat, hogy ne vásároljanak orosz termékeket, és bojkottálják az orosz vállalkozásokat.

Kapcsolódó

átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.