Sugárút - Andrássy út - Népköztársaság útja - Andrássy út - NER promenád? - Városi Kurír

Sorting by

×

Sugárút – Andrássy út – Népköztársaság útja – Andrássy út – NER promenád?

Eddig ezt tudhattuk: az Andrássy út (1957-től 1990-ig: Népköztársaság útja) Budapest 2310 m hosszúságú sugárútja, mely Budapest VI. kerületét, a Terézvárost szeli át. Az út a Belvárost köti össze a Városligettel. Az V. és a VI. kerület határától a VI. és a XIV. kerület határáig tart. Alatta halad az 1-es metró. Kiegészítés: 2010 óta NER-státusszimbólum a Vár után az Andrássyn villát tulajdonolni….

Hirdetés

Az Andrássy úton található paloták közül minden hatodik a NER-hez köthető politikusok és vállalkozók kezében van

– derül ki a Válasz Online cikkéből. A portál lajstromba vette az Andrássy úton található villák és paloták új és régebbi tulajdonosait. Az UNESCO világörökségként is ismert, a Hősök terén végződő sugárúton 1-132-ig számozott ingatlanok között sok a társasház, közintézmény, így mintegy 34-35 házszám sorolható a relatív könnyen és egyben eladható, illetve felvásárolható kategóriába, ebből

21 ingatlan a Fideszhez köthető vállalkozóké, illetve kormánypárti politikusoké.

Orbánnak sajna nincs egy fillérje sem, így kimaradt (?) a jóból!

Garancsi Istvánnak, Csányi Sándornak és Hernádi Zsoltnak közösen van három ingatlana, ezekben hoteleket üzemeltetnek. Az újabban politikusként bemutatkozó Gattyán Györgynek, Veres Tibornak, a Wallisból meggazdagodó üzletembernek és Jellinek Dánielnek is van egy-egy ingatlanja az utcában. A kormányzati milliárdokat elnyerő Hell-cégcsoportnak is van itt épülete. Schmidt Mária társasága pedig két, egymás melletti házzal büszkélkedhet.

Lázár János nem maradt ki

A Párisi Nagy Áruház épülete jelenleg egy olyan osztrák cég kezében van, amiben Lázár János, régi-új miniszter résztulajdonos. Bajkai István fideszes képviselő szintén résztulajdonos egy épületben, de a miniszterelnök veje, Tiborcz István is az egy másik villában. Az ország leggazdagabb emberének, Mészáros Lőrinc cégének is van az Andrássyn palotája, egy másik ingatlanba pedig Mészáros felesége, Várkonyi Andrea költöztette be cégét, de ezentúl van még egy, szintén Mészároshoz köthető villa. A fideszes köröktől eltávolodó Spéder Zoltán is birtokol cégén keresztül egy ingatlant

– derül ki a Válasz Online részletes gyűjtéséből. A kormány által feltőkésített hazai „elit” kedvelt magyar sugárútjáról itt olvashat bővebben.

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.